Pronađite maskaru koja odgovara baš vašim trepavicama

Kada vas je neko poslednji put pitao: “Ko je tvoja najbolja drugarica?”, da li ste “kao iz topa” odgovorili Jelena, Marija, Ana… Ili vam je ipak na pamet prvo pala maskara? Odgovor ne morate reći naglas, samo želimo da vam kažemo da nemate čega da se stidite! Maskara je zaista najbolja (kozmetička) drugarica većine žena. Čak i ako se slabo šminkate, u svom neseseru sigurno imate maskaru, jer ona garantuje da ćete ostaviti nezaboravni utisak na svakoga ko “uhvati” taj zavodljivi pogled.

Ono što odgovara vašoj prijateljici, ne mora odgovarati i vama!

Tržište je prepuno najrazličitijih proizvoda, ali žene neretko i dalje stoje ispred rafova ne znajući koja maskara je pravi izbor za njih. Za produžavanje trepavica, za volumen, vodootporna, dugotrajna, ona koja ne stvara grudvice… A tek četkice! Gumene, od vinila, prirodne, dvostruke, trostruke, sa zglobom za savijanje, obične... Sada vidite da izbor nije ni malo jednostavan, ali ne brinite, mi ćemo ga učiniti jednostavnim za vas!

Da biste istakli punu lepotu svojih očiju, morate odabrati “onu” pravu. A da biste odabrali pravu, morati znati kakve su vaše trepavice. Ako neka maskara dobro stoji vašoj prijateljici, ne mora da znači da će stajati i vama. Zato, krenimo redom.

Kakva maskara vam je potrebna?

Vodootporna maskara - sa njom se možete kupati, plakati (ali samo od sreće), znojiti, bez bojazni da će se razliti po vašem licu i stvoriti mrlje ispod očiju koje podsećaju na podočnjake. Dovoljan razlog da ovo bude jedan od najpoželjnijih make up proizvoda.

Maskare za volumen - imaju gustu četkicu i bezbroj vlakana i tako ističu baš svaku trepavicu na vašem oku. Žene koje imaju dugačke, ali retke trepavice, ne mogu da zamisle dan bez nje.

Maskare za produživanje trepavica - ako imate kratke, a guste trepavice ova maskara će učiniti da one vizuelno izgledaju dosta duže.

Maskare koje uvijaju trepavice - njihova četkica je u obliku polumeseca i zaista čini čuda kada se pravilno upotrebljava.

 “Pravilo 3 Č” - Četkice čine čuda

Različiti oblici i materijali od kojih je četkica napravljena stvaraju različite efekte na trepavicama.

Skinny četkica - najbolje su za male; ravne ili donje trepavice.

"Peščani sat" - zahvaljujući njoj, trepavice dobijaju “dramatičniji izgled”. Četkica ih podiže, zbog čega ćete izgledati budnije.

Šiljata četkica - veoma precizna četkica, odlično će razdvojiti i izdužiti trepavice. 

Spiralna četkica - žene sa izrazito kratkim trepavicama će je obožavati!

S kuglicom na vrhu - idealna je ako želite da se fokusirate na jedno područje trepavica.

Zaobljena četkica - najbolja je za volumen, pogotovu u kombinaciji sa uvijačem.

Debela, gusta četkica - čak i najtanje i retke trepavice će izgledati gusto.

Četkica od prirodne dlake - četkica od prirodne dlake daje punoću i obim trepavicama. Što je četkica gušća i veća, toliko će trepavice izgledati gušće i duže nakon nanošenja maskare. Ako imate sitne oči ovo nije najbolji izbor za vas, jer ćete, gotovo sigurno, umazati kapak.

Gumena četkica - služi za rasčešljavanje i razdvajanje trepavica. Pogodne su za nanošenje maskare na izrazito tanke donje trepavice.

Trikovima do trepavica kao sa reklame


Trepavice se uvijaju nakon stavljanja senke i to veoma nežnim pritiskom u trajanju od 30 sekundi.

Pravilo kaže: maskaru treba menjati na svakih šest meseci, ali i ranije ako primetite da je tekstura suva ili da se iz bočice oseća neprijatan miris. Pošto je u direktnom kontaktu sa sluznicom, zbog infekcija, maskaru NIKADA ne delite sa drugima.

<

3 najčešće greške koje činimo sa maskarom

Iako se najčešće koristi od svih make up proizvoda, sa njom najviše i grešimo.

1. Previše “pumpate” četkicu - svaki put kada uvučete četkicu u tubu u nju ulazi vazduh koji teksturu suši, da ne govorimo o bakterijama.

2. Ne šminkate obe strane trepavica - većina nas uglavnom šminka unutrašnju stranu trepavica, ako želite punoću, našminkajte ih i sa spoljne strane.

3. Upotrebljavate staru i isušenu maskaru

Svilene trepvice VS. maskara

Nije realno očekivati da će maskara ikada izaći iz mode. Čak i pored svih novotarija i različitih vrsta nadogradnje koje se poslednjih godina pojavljuju, i moramo priznati, ženama olakšavaju život, verovatno se nijedna dama ne bi trajno odrekla maskare.

Svilene trepavice su apsolutni hit u svetu i čine da vaše tepvice izgledaju deblje i duže. Svakodnevno ih treba češljati i umivati, ali veoma nežno, kako se ne bi “pokidale”. Na njih se, takođe, može nanositi maskara, a pre spavanja, kao i inače, obavezno skinite šminku!

I na kraju, nadogradnja može biti privremena ljubav, ali maskara je ljubav za ceo život!

Pročitajte više o: Punije trepavice za totalno zavodljiv pogled

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Total Temptation

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako nositi maskare u boji

Osveženje u svoju makeup svakodnevicu možeš uneti ubacivanjem malo boje...