Razmišljaj ljubičasto!

Mnogobrojni makeup eksperti tvrde da je ove sezone „ljubičasta nova crna“, a mi ne možemo da se ne složimo sa njima. Ali, koliko god volele ljubičastu boju, često smo u nedoumici da li da je nosimo ili ne. Ako i ti spadaš među one devojke koje se plaše da svoje usne oboje ovom hit nijansom, predlažemo ti da pažljivo pročitaš sledeće redove. Iznosimo ti nekoliko vrlo jakih argumenata zašto jednostavno moraš da probaš ljubičaste ruževe ove jeseni.

Ljubičasta je univerzalna boja


Ljubičasta u sebi spaja energiju hladnih i toplih nijansi, što je čini idealnim izborom svake devojke. Pored toga, njene brojne nijanse poput jorgovana, lavande, ljubičice ili šljive, pružaju još brojnije mogućnosti kombinovanja sa ostalim bojama. Naravno, postoji nekoliko osnovnih pravila kojih se treba pridržavati pri izboru odgovarajuće nijanse.

Tako, na primer, ako imaš svetao ten, biraj svetlije nijanse ljubičaste, kao što je nijansa lavande. Hladniji tonovi ove nijanse idealno dopunjuju hladan podton svetlog tena kože. Devojke sa ne tako svetlom kožom treba da biraju mekše i blaže nijanse ljubičaste boje. Ako si među onim devojkama koje se mogu pohvaliti zanosnim, tamnim tenom, izaberi neku nijansu iz tamnog sprektra ljubičaste. Tamnoljubičaste nijanse će dodatno naglasiti lepotu tvog tena, a tvoje usne će mamiti uzdahe muškaraca.

Možeš sama da kontrolišeš intenzitet


Ako se odlučiš za ljubičasti ruž, možeš da se opustiš jer ti ljubičasta dopušta da eksperimentišeš sa nanošenjem. Za početak, nanesi samo jedan sloj, koji će ostaviti nežne tragove ljubičaste boje na tvojim usnama. Ako ti se svidi – samo napred! Slobodno nanesi više slojeva, što će pojačati intenzitet boje, a tvoje usne učiniti vizualno punijim.

Izaberi odgovarajuću teksturu


Ako nisi ljubitelj tečnih ruževa sa visokim sjajem, preporučujemo ti da koristiš mat ruževe kremaste teksture. Imaj u vidu da ruževi sa mat efektom imaju visoku pokrivenost i duže se zadržavaju na usnama.

Razmišljaj ljubičasto


Ljubičasta boja je sama po sebi jaka i upečatljiva boja, i upravo takvom čini i devojku koja se osmeli da svoje usne ukrasi ružem u ovoj boji. Zato, na ljubičasti ruž gledaj kao na nakit koji tvom izgledu daje posednu draž i čini te jednistvenom. Najjednostavnija odevna kombinacija može postati potpuno šik i moderna ako dodaš malo ljubičaste boje na svoje usne.

Obavezno pripremi usne


Kada izabereš ruž u ovako smeloj i odvažnoj boji, moraš biti potpuno sigurna da su tvoje usne u besprekornom stanju. Ako je tvoj izbor mat ruž, obavezno pre šminkanja nanesi balsam za usne ili odgovarajuću hidratantnu kremu. U slučaju da ipak želiš manje upadljive usne, nanesi ljubičasti ruž tako što ćeš ga prvo naneti na kažiprst, a potom, laganim pokretima utapkaj na usne.

Važno je da ne zaboraviš da ako koristiš tamnoljibičaste nijanse, moraš biti veoma precizna prilikom nanošenja. I za to postoji jedan trik – pre nego što naneseš ruž, usne pažljivo iscrtaj olovkom za usne u istoj nijansi. To će ti pomoći da precizno naneseš ruž i budeš sigurna da nećeš izgledati neuredno!

Pročitaj više: Makeup trend: Dugotrajne mat usne by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 78 Royal

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 40 Believer

    Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tajne profesionalnih šminkera: Šminka za okruglo lice

Mnoge devojke koje imaju niže čelo, kraću bradu i oble obraze se često moraju služiti makeup trikovima, kako bi ispratile trendove i prividno suzile l...