Rešili smo najveće makeup misterije!

Šminkanje je na neki način obavijeno velom tajni koje su za makeup zavisnice bitne koliko i najpoznatije svetske zavere. Zbog toga, u ovom tekstu vam nudimo nekoliko takvih tajni koje su nam se činile posebno zanimljive i morale smo da ih odgonetnemo.

Pitanje: Zašto moj bronzer nikada ne izgleda prirodno?


Odgovor: Zbog široke ponude proizvoda za šminkanje do sada si uvek birala pogrešni bronzer za svoj ten. Moguće da je bila u pitanju ili neodgovarajuća nijansa, (previše narandžasta ili braonkasta) ili sasvim pogrešna formula. Za što prirodniji izgled izaberi proizvod koji odgovara tvom tenu kože. Ako je tvoja koža pomalo žućkasta, izaberi bronzer sa žutim podtonom.

Pitanje: Zašto se korektor ispod očiju tako puno primećuje? 


Odgovor: Moguće je da koristiš nijansu koja je previše svetla za tvoj ten kože. Upotrebi onu varijantu korektora koja je za nijansu tamnija od tena za koji misliš da je tvoj ten. Pomešaj malo korektora sa podlogom i nanesi na tamne kolutove ispod očiju.

Pitanje: Kako sprečiti da karmin završi na zubima?


Odgovor: Nakon što si nanela karmin, stavi kažiprst između usana. Pomoću tog trika otklonićeš višak ruža i tako sprečiti da se skuplja na zubima.  

Pitanje: Zašto moje rumenilo brzo bledi nakon što se nanese?


Odgovor: Ukoliko je tvoja koža dehidrirana, rumenilo će brzo da izbledi na tvojim obrazima, jer koža bukvalno upija svu vlagu iz njega. Upravo zbog toga je bitno da neguješ kožu na licu i da je hidriraš. Za što bolji rezultat, pre nego što naneseš rumenilo, nanesi hidratantnu kremu i sačekaj da je koža polako upije, a posle nanesi rumenilo i fiksiraj ga prozirnim puderom u prahu.

Pitanje: Zašto se stvaraju grudvice od maskare?


Odgovor: Maskare su napravljene od sastojaka koji tokom vremena „stare“, a rezultat toga je osušena maskara od koje se stvaraju grudvice. Upravo zbog toga potrebno je menjati maskaru na svakih šest meseci. Ubrzano kvarenje maskare možeš preduprediti i tako što ćeš sprečiti da u maskaru ulazi vazduh i tako što ćeš posle svake njene upotrebe očistiti četkicu maramicom.

Pročitajte više: 5 beauty pravila koja slobodno možete prekršiti

Povezane teme: maskara, karmin, ruž, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volumen i uvijene trepavice kao iz salona! Da, moguće je sa ovom novom maskarom!

Maskara, makeup proizvod koji najveći broj žena nanosi svakoga dana, a većina njih je koristi kao jedini proizvod u svojoj makeup rutini. Da, toliko j...