Rumenilo kao obavezan korak u šminkanju by @imafashionbabe

Kada kažem reč rumenilo, setim se kada sam kao klinka gledala mamu kako se šminka i onda mi ona karminom stavi dve tufnice na obraze i niko srećniji od mene.

Od kada sam počela da se šminkam, a tome ima već preko 10 godina, uvek sam u svojoj makeup rutini koristila rumenilo.

Zašto? Rumenilo vašem licu daje svežinu, zdrav izgled koži, izgledate budnije, vedrije, odmornije. Ja često kada nemam mnogo vremena za šminkanje, a želim da izgledam ekstra sveže, stavim korektor, malo pudera, rumenilo, maskaru i spremna sam!

Primetila sam da sa trendom konturisanja, devojke misle da im je rumenilo nepotrebno. Međutim, posebno ako radite konture ili koristite bronzer i hajlajter, rumenilo je obavezan korak. Ako preskočite rumenilo, i stavite samo bronzer ili konture, vrlo lako možete da izgledate starije nego što jeste. A da budemo iskrene, to ni jedna od nas ne želi.

Pogledaj Dunjin video: Prirodno konturisanje

 

 

A photo posted by Du Yo (@imfashionbabe) on

 

Što se tiče boje rumenila, ja uvek biram rozikasta rumenila, sa tek malo sjaja u sebi. Smatram da uz moju boju kože, koja ima maslinasti pod-ton, najbolje pristaje. Često vidim da devojke kombinuju rumenila uz boju karmina ili boju senke, međutim, ja sam po pitanju toga 'old school' i volim da se držim onoga što znam. A to je:  blago se nasmejete i na centar obraza stavite malo roze rumenila (ili neke druge nijanse, koju vi prefeririate) i obavezno ga nanosite blagim kružnim pokretima, nabacite osmeh i svet je vaš!

Pročitaj i  kako da potrefite pravu nijansu pudera

Do sledećeg čitanja, 

Du Yo

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Master Blush Face Studio Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sjajevi za usne: Naših Top 5

Donosimo 5 sjajeva koji će učiniti da tvoje usne budu sjajnog volumena, boje i neodoljive teksture...