Ruževi za sve veličine usana by Dunja Jovanić

Crveni ruž svima stoji. Tako kažu. E pa ja se ne slažem. :) I imam pravo da tako mislim. Jer makeup je umetnost. Vi možete da imate svoja pravila, ja svoja, a svima dobro. 

Neprestano govorimo o tim nekim „nepisanim pravilima“ – stoga sam ja rešila da danas ovo pravilo zapišem. 

Ukoliko imate srednju veličinu usana, prvo - blago vama, a drugo - za vas ovo neće biti posebno zanimljivo. Ako imate Crveni karmini koji će se najbolje slagati uz vašu boju kose (što bih rekla da je malo ređi slučaj), možda i ne znate da ova dva tipa usana imaju jedno zajedničko pravilo, a to je – bežite od tamnih karmina!

Veoma male usne

Ruževi za sve veličine usana by Dunja Jovanić

Ukoliko imate ekstremno male usne, vi želite: 

a) da ih učinite većim - precrtavanjem je to vrlo lako ako imate mere i sasvim malo talenta

b) da prebacite fokus na neki drugi deo lica - izrazite oči, iskonturišite lice

Jedina stvar koju, ako imate jako male usne, ne želite jeste da ih dodatno naglasite i da one budu prva stvar koju neko vidi na vama. Kako? 

Tako što ćete izbegavati crvene, bordo, braon i generalno sve tamne karmine, jer oni samo dodatno izražavaju veličinu vaših usana. Manje koristite mat karmine, a više sjajeve i hidrantne karmine, jer će vam usne izgledati „sočnije“ i optički veće. Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer je veoma dobar izbor, jer ima odličnu pigmentaciju, a veoma lepo sija na usnama. Sve svetle i nude nijanse biće savršene ukoliko želite da vam usne izgledaju veće.

Veoma velike usne

Ruževi za sve veličine usana by Dunja Jovanić

Iako vam to u momentu ne zvuči tako, devojke koje imaju izuzetno pune usne su na neki način u istom problemu kao i devojke koje imaju veoma male usne. Ako imate velike usne, moj savet je da ih ne izražavate previše. Zašto? Zato što sam to naučila na sopstvenom primeru. 

Moje usne nisu prevelike, ali su na granici da to budu. Kada stavim taman ruž, i još ako je mat ruž u pitanju, kada me gledate dok pričam, čini vam se da sam se cela pretvorila u jedna velika usta. :D Ne možete da se fokusirate ni na šta drugo na mom licu. 

Dok je kod malih usana jedna od opcija da prebacite fokus na drugi deo lica, to kod velikih usana i nije neophodno. Dovoljno je da koristite nešto svetlije nijanse kao što su boja mesa, nude, svetlo rozikasti tonovi i slično. Ne morate bežati od mat usana, štaviše, poželjno je da imate mat usne, ali ne tamnih boja, da ne biste odvukli svu pažnju sa lica. Za to vam predlažem Maybelline New York Super Stay Matte Ink u nijansi 10 Dreamer, koji je savršena kombinacija nude i roze boje. 

Ne morate bežati ni od sjajeva, ali se trudite da nisu jarkih boja. I savet je da nikako ne precrtavate usne.

Pročitajte još: Magija dugotrajnih karmina

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 10 Dreamer

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 60 Tease

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 62 Charmer

    Poručite odmah

Povezane teme: usne, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Dunja Jovanić u taksi izazovu

U nekoj od prethodnih epizoda Make Up In The City serijala, gledali smo Paulu kako se snalazi u taksi makeup izazovu sa Adrianom Limom, a sada je doša...