Samopotamnjivanje: Održi preplanulost posle odmora

Ako i ti kao većina devojaka misliš kako je preplanuli ten naročito atraktivan i izazovan leti, kada ne izlaziš iz kratkih haljinica i šortseva, onda verujemo da se svojski trudiš da preplanuli izgled postigneš i pre letovanja, ali i da nakon odmora održavaš preplanuli ten, redovnim odlascima u solarijum.

Da li si znala da kako bi postigla ili održala taj privlačni preplanuli izgled postoji mnogo brži, lakši i zdraviji način? Sve što ti je potrebno, jesu odgovarajući proizvodi za samopotamnjivanje.

 

Sunčanje u solarijumu

Za početak, da razbijemo jednu zabludu – sunčanje u solarijumu nije isto što i sunčanje na suncu. Ovaj tip sunčanja se odvija u potpuno veštačkom okruženju, a lampe za sunčanje predstavljaju spektar izbalansiranog ultraljubičastog zračenja, zbog čega odlazak u solarijum nikako ne treba da postane tvoja svakodnevna aktivnost.

Često ti se nakon sunčanja u solarijumu, naročito u početku, posle par sati od tretmana crveni koža? Ako je to slučaj, onda ovo nikako nemoj da zanemaruješ. Tim crvenilom te organizam upozorava da je tvoja koža bila izložena preteranoj količini UV zračenja.

Pored toga što je sunčanje u solarijumu različito od sunčanja u prirodi, izlaganjem kože lampama u solarijumu, takođe podstičeš i preterano starenje kože, ali i povećavaš rizik od dobijanja raka kože i drugih kožnih oboljenja.

Solarijum se naročito ne preporučuje onima koji imaju jako svetao ten koji češće pocrveni na suncu nego što potamni, kao ni trudnicama i osobama koje uzimaju antibiotike.

 

Preparati za samopotamnjivanje

Brži, lakši i zdraviji način dobijanja lepog, bronzanog tena jeste uz pomoć preparata za samopotamnjivanje. Ovi preparati neće uticati negativno na tvoju kožu, pa će ona ostati mlada i zdrava, ali će ti obezbediti onu traženu preplanulost i savršenu boju tena.

Preparati za samopotamnjivanje obično sadrže zaštitu od UV zračenja, vitamin E, DHA omega 3 masnu kiselinu i odgovarajuću nijansu boje za određeni tip kože. U prodaji možeš pronaći preparate za potamnjivanje samog lica i preparate za potamnjivanje lica i tela.

Kako bi postigla ujednačen, lep i preplanuo ten uz pomoć proizvoda za samopotamnjivanje, nije dovoljno da ga samo naneseš na kožu i razmažeš, kao da je u pitanju obična krema, već moraš ispoštovati ovih par koraka (pravila) za korišćenje proizvoda za zamopotamnjivanje:

1. Piling kože

Piling kože će ti omogućiti da se rešiš nečistoće sa kože, ali i mrtvih ćelija koje se gomilaju na površinskim gornjim slojevima kože, zbog kojeg će tvoja ona ostati glatka i spremna za potamnjivanje. Što je koža spremnija, to će rezultat preparata za samopotamnjivanje biti ujednačeniji i lepši. Biraj nežne i opuštajuće pilinge. Nema potrebe za agresivnim piling tretmanima.

 

2. Hidrirana koža bolje upija boju proizvoda za samopotamjivanje

Hidratacija kože je važna kako za zdravlje kože i lepši izgled, tako i za bolje prijanjanje proizvoda za samopotamnjivanje. Predlažemo ti da pre samog nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje prvo dobro hidriraš svoju kožu, uz pomoć kreme ili losiona za telo. Zahvaljući proizvodu za hidrataciju, koža će biti mekša, zaglađenija i bolje će primiti boju koju naneseš na telo. Posebno obrati pažnju da ti laktovi, kolena, pete i zglobovi budu dobro ishidrirani, jer su oni najsuvlji deo kože na tvom telu.

3. Kada da naneseš proizvod za samopotamnjivanje

Najbolje bi bilo da ga naneseš pred spavanje, pre samog odlaska u krevet. Tako ćeš osigurati njegovu postojanost i ujednačenost.

4. Odaberi pravi ton kreme za samopotamnjivanje

Ukoliko pogrešiš ton kreme, sva ostala prethodna priprema pada u vodu. Zato je neophodno da odabereš, baš pravi tip i nijansu kreme. Predlažemo ti da, ukoliko do sada nisi koristila ovakav tip proizvoda ipak odabereš blažu boju za samopotamnjivanje. Lakše će ti biti da blažu kremu dobro utrljaš i naneseš na telo u pravim količinama, a kasnije kada se dodatno izveštiš u nanošenju ovakvog tipa proizvoda, možeš da pređeš i na tamnije nijanse.

 

Kako se nanosi proizvod za samopotamnjivanje

Kako bi izbegla mučenje sa skidanjem narandžaste boje sa ruku, predlažemo da staviš rukavice. Kako bi ga nanela što je ujednačenije moguće na telo, potrebno je da budeš strpljiva. Počni od nogu i nanosi ga isključivo laganim kružnim pokretima, a ne ravnim, kako ti ne bi ostale one vidljive linije.

Što se tiče nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje na lice, ista su pravila, ali samo još dodatno treba da pripaziš da ga dobro naneseš i uz rub kose, obrva, iza ušiju i na dekolte, kako se ne bi videla neželjena razlika na tenu.

Kako da održavaš preplanulost

Kupaj se mlakom vodom kako bi ti boja bila što postojanija i ne zaboravi na hidratantne kreme. Još jednom hidrtantne kreme imaju bitnu ulogu. Što više budeš hidrirala kožu nakon nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje, to ćeš smanjiti proces ljuštenja, odnosno, odumiranja gornjeg sloja kože, pa će se boja duže zadržati na tvom telu.

Preporuka – Isprobaj Vichy Idéal Soleil hidratantno mleko za samopotamnjivanje

Sada kada znaš za bolji i jednostavniji način do preplanulog bronzanog tena koji traje, predlažemo ti da isprobaš ovo Vichy Idéal Soleil hidratantno mleko za samopotamnjivanje, koje ti pored prirodne nege za samopotamnjivanje obezbeđuje i osmočasovnu hidrataciju.

Samopotamnjivanje: Održi preplanulost posle odmora

Kakva su tvoja iskustva sa proizvodima za samopotamnjivanje? Piši nam u komentarima!

Pročitaj više: Top 6 laganih tečnih pudera za leto

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Vichy Idéal Soleil

    Poručite odmah

Povezane teme: leto, Vichy, krema za samopotamnjivanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Bronzani izgled za leto by Dunja Jovanić

Iznenađenje – za ovaj look vam nije potreban bronzer...