Saveti za crvenokose: Kako se našminkati po uzoru na poznate lepotice?

Ono što moramo imati na umu jeste da je za najbolji mogući izgled s ovom bojom kose neophodna besprekorna koža - bilo kakvo crvenilo se mora prekriti adekvatnom osnovom i tečnim puderom. Prirodne riđokose često imaju pegice, koje mnoge poznate ličnosti nose s ponosom, ali ukoliko želite da ih prekrijete, ne zaboravite važno pravilo šminkanja: za to koristite korektor u boji svoje kože, nikako tamniji ili svetliji. Kada je reč o rumenilu, preporučuju se tonovi u boji kajsije, što je posebno važno za dame tamnijih očiju. Takođe, bronzer je apsolutno zabranjen, ali su senke dozvoljene, a vaša crvena boja kose omogućava vam da se poizgravate različitim nijansama.

Kako to rade slavne dame?

Jedna od najpopularnijih crvenokosih poznatih devojaka na našoj javnoj sceni definitivno je Sofija Rajović. Ovako drastična promena boje kose je iznenadila fanove lepe voditeljke, ali je ona pokazala da zaista ume da je nosi.
Ne samo što je njena boja uvek intenzivna i sjajna nego je Sofijin odabir šminke uvek besprekoran: ona ima dovoljno smelosti da eksperimentiše s karminima, pa smo nekoliko puta imali priliku da je vidimo i s nežnim ružem u roze boji

 

Ipak, efekat je svakako najjači kada se Rajovićeva opredeli za crveni karmin, poput Zečice Rodžer. Njene pune usne najbolje izgledaju obojene nekim vatrenijim i tamnijim tonovima ove boje, a to sve prati jednostavan mejk ap očiju: maskara i tek ponekad nijansiranje tamnim senkama.
Zahvaljujući tome, akcenat je u potpunosti na Sofijinim usnama i kosi.

Prošle godine, Nina Badrić je prestala da bude brineta i ofarbala se u mahagoni nijansu crvene boje. Njena boja izgledala je prirodno i promena je, iako neočekivana, bila umerena, a lepa hrvatska muzička diva izgledala spektakularno kad god bi se pojavila u javnosti.

Ipak, najsnažniji utisak ostavila je prva Ninina fotografija koja je otkrila novu boju njene kose. Reč je o selfiju koji otkriva da je pevačica kombinovala ovu boju sa nude karminom, svetlijim obrvama, vešto nanetim crnim ajlajnerom i olovkom i maskarom nanetom u tek jednom sloju.
Blaga šminka i naglašene oči za ovaj izazovni look!

 

Photo : Instagram, GettyImages

Povezane teme: šminka, crveni karmin, oči, karmin, usne, poznati, frizura, stil, nude

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...