Saveti za make-up početnice (1. deo) by @anastasijastasha

 

Ukoliko ste tek krenule da koristita šminku, evo saveta koji će vam pomoći.

1. Ten

Prvi savet koji ću vam dati vezan je za vaš ten. Prostudirajte svoje lice, vidite šta je ono što želite da sakrijeta, a ša vam se sviđa i šta želite da naglasite i vodite se time. Najbitnije je da dobro utvrdite koja je boja vaše kože jer na osnovu toga birate šminku.

2. Hidratacija - kreme

Drugi savet je hidratacija vaše kože. Ovo pravilo ne važi samo za suvu kožu, već i za mešovitu kao i masnu. Odaberite i losion koji ćete nanositi pre kreme. Za one koji kao ja imaju suvu i osetljivu kožu, idealan je L'oreal Ideal Soft Skin perfecting Velvety Toner, dok oni sa masnijom kožo treba da probaju Losion za cišcenje i lecenje kože Pure Zone. Kremu je najbolje nanositi pred spavanje, jer tad najbolje deluje, a ujutru stavite onu sa zaštitnim faktorom.

3. Baza - prajmer

Nakon nege na red dolazi prajmer. Prajmer vam za lice dođe isto kao baza za nokte pre lakiranja. Dakle nešto što dodatno štiti, sakriva nepravilnosti i čini da vaša šminka duže traje.  L’oreal Infallible Mattifying Base je odličan odabir baze za šminku, jer pored toga što obećava celodnevnu zaštitu od prosijavanja, ovaj proizvod je nekomedogen što znači da ne zacepljuje pore.

4. Puderi

Po meni najbitnija stvar pri šminkanju je odabir prave nijanse pudera. Dok ste u radni i testirate, stavite proizvod na sredinu dlana, na zglobnom delu, i izaberite onu nijansu koja se najviše stapa sa kožom. Na ova način nećete imati linije na konturama lica.

Za dnevne varijante odlučite se za laganije strukture tečnih pudera.

Kada se mislite između tečnog i pudera u kamenu, moj savet je uvek se prvo odlučiti za tečni puder, sa kojim ćete imati više kontrole. Za fiksiranje tečnog pudera i korektora koristite transparentni puder u prahu.

Ukoliko zbog masne kože izbegavate tečni puder, probajte L'Oréal Paris Infallible 24H-Matte, puder koji ima mat završnicu bez osećaja težine.

5. Bronzer

Iako tek počinjete i bronzer vas možda i plaši, odlučite se za njega pre nego za rumenilo, ali odabreite onaj nežnije nijanse, koji se ne razlikuje puno od vašeg tona kože, kako bi se vežbali i izbegli potencijalne greške. Izaberite onaj bez sedefa.

 

Pročitajte i nastavak teksta!

Vaša Anastasija

Za ovaj izgled preporučujemo

  •  L'oreal Ideal Soft Skin perfecting Velvety Toner

  • Infallible 24h Matte by L'Oreal Paris

  • Infallible Primer L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, nega, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da izabereš svoj makeup look za sezonu popularnih festivala

Leto je vreme za popularne muzičke festivale, otkivamo koji makeup look da izabereš da budeš primećena i u trendu ...