Savršen ajlajner za tvoj oblik očiju

Ajlajneri ostavljaju intenzivni pigment, ali i zahtevaju veću spretnost prilikom nanošenja, pa ih zato mnogi preskaču u toku šminkanja. Istina je da se geške sa njima teže ispravljaju, ali kada jednom pronađeš pravu tehniku, teško ćeš ih vratiti na dno svoje makeup torbice. Tekstura ajlajnera je nežna i bukvalno klizi preko kapka. A sve što je potrebno jeste da ispratiš naše savete za odabir onog pravog ajlajnera za tvoj oblik očiju.

Vrste ajlajnera

U zavisnosti od toga kakav efekat želiš da postigneš i koliko ti je mirna ruka, možeš birati između tečnog ajlajnera, flomaster ajlajnera i gel ajlajnera. Tečni će ti obezbediti dramatičan finiš, takozvani flomaster ajlajner je sjajan kad si u žurbi, a gel ajlajner je savršen za smokey eye.

Sa tečnim ajlajnerom možeš da izvučeš vrlo tanku, ujednačenu i preciznu liniju duž kapka. Njega uglavnom biraju oni koji su se vrlo izveštili u nanošenju ajlajnera.

Ne brini, ako tvoja veština nije na zavidnom nivou, a uz to imaš malo vremena za šminkanje, jer najčistiju i najbržu liniju možeš izvući flomaster ajlajnerom.

Ako dobro vladaš četkicom i umeš da proceniš koja količina proizvoda ti je potrebna, preporučujemo ti da koristiš gel ajlajner. On savršeno zaokružuje svaki smokey eye, obezbeđuje neodoljiv i smeo pogled, ne razmazuje se nakon nanošenja, a tekstura i četkica pružaju savršenu preciznost i lakoću pokreta.

Ajlajner za tvoj oblik očiju

Svi dobro znamo da od veštine šminkanja očiju najčešće zavisi celokupan look, a naročito sada kada su nam oči više nego ikada u centru pažnje. Da, baš ova jedna odgovarajuće izvučena linija ajlajnera na kapku odlučuje da li ćeš izgledati dramatično, zavodljivo, misteriozno ili odvažno.

Ne zaboravi, pored veštine i oblik oka određuje “sudbinu” tvog šminkanja. Pa, bez obzira na trendove, postoje univerzalna pravila kojih se moraš pridržavati kada je reč o korišćenju ajlajnera, i ona se pre svega tiču oblika očiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Krupne oči 

Poželjno je da učiniš da izgledaju duže, zato nanesi ajlajner na gornji kapak, i iznad gornjeg ugla iscrtaj liniju dugu otprilike jedan centimetar.

Sitne oči

Koncentriši se na spoljni ugao oka i liniju produži i nakon završetka trepavica, a zatim je uvij na gore. Cat eye look je savršen za one sa sitnim očima.

Uvučene oči

U ovom slučaju kost ispod obrva je uglavnom izbočena. Ajlajner nanesi što je više moguće uz ivicu trepavica, jer će ti debela linija pomoći da “izvučeš” kapak.

Spušteni kapci

U ovom slučaju, gornji kapak ima višak kože koji čini da oči izgledaju manje. Koristi najtamniji mogući ajlajner i iscrtaj široku liniju duž gornje ivice kapka i insistiraj na što većem volumenu trepavica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Oblik badema

Počnit da iscrtavaš liniju na gornjem kapku i idi ka unutrašnjem uglu. Produži liniju ka spoljašnjem uglu i tu se zaustavi.

Široko razmaknute oči

Stvoriti iluziju da je razmak manji nego što zapravo jeste postiže se povlačenjem tanke linije uz gornju ivicu oka, celom dužinom od unutrašnje ka spoljašnjoj strani. Olovkom za oči na donjem kapku povuci liniju, ali samo jednu trećinu od ukupne dužine oka. Maskaru uvek maži ka nosu, nikako ka spoljnim uglovima.

Oči koje su blizu

U ovom slučaju naglasi spoljni ugao oka, i to od sredine zenice ka spoljnom uglu (uz gornje i donje trepavice), napravi i zavijeni luk na spoljnoj ivici (Cat eye). U unutrašnji ugao oka nanesi belu olovku za oči.

Da li si ti vešta u nanošenju ajlajnera? Podeli sa nama u komentarima!

Pročitaj još: Šta je i čemu služi prajmer za oči

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Epic Ink Liner

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Precise

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Eyeliner

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Gold Mirage Duo Eyeliner

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Poručite odmah
 • Lancôme Artliner Eyeliner Silver Metallic

  Poručite odmah
 • YSL Couture

  Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči, Yves Saint Laurent, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX Professional Makeup , YSL

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Svakodnevna borba protiv starenja: Pravilna nega kože u tridesetim!

Kada zakoračiš u tridesete dešavaju se razne promene na koži, da li su upravo tridesete pravo vreme da se borimo protiv ranih znakova starenja, vreme ...