Savršen ajlajner za vaš oblik očiju

Ove sezone, na revijama najvećih svetskih kreatora ajlajner naprosto dominira, zato nećemo preterati ako kažemo da su dramatični momenti na licima manekenki, rame uz rame sa kreacijama koje nose.

Neki od modnih kreatora su podigli standard u nanošenju ajlajnera, izvukavši linije sa obe strane oka, debele i zaobljene. Izrazito jak crni ajlajner, rezervisan samo za ugao oka, vizija je dramatičnosti koju možete videti na mnogim revijama.

Ne zaboravite, oblik oka određuje “sudbinu” vašeg šminkanja

Bez obzira na trendove, postoje univerzalna pravila kojih se morate pridržavati kada je reč o korišćenju ajlajnera, i ona se pre svega tiču oblika očiju.

Krupne oči  

Poželjno je da učinimo da izgledaju duže, zato nanesite ajlajner na gornji kapak, i iznad gornjeg ugla iscrtajte liniju dugu otprilike jedan centimetar.

Sitne oči 

Koncentrišite se na spoljni ugao oka i liniju produžite i nakon završetka trepavica, a zatim je uvijte na gore. Cat eye look je savršen za vas.

Uvučene oči

U ovom slučaju kost ispod obrva je uglavnom izbočena. Ajlajner nanesite što je više moguće uz ivicu trepavica, jer vam debela linija neće pomoći da “izvučete” kapak.

Spušteni kapci

U ovom slučaju, gornji kapak ima višak kože koji čini da oči izgledaju manje. Koristite najtamniji mogući ajlajner i iscrtajte široku liniju duž gornje ivice kapka i insistirajte na što većem volumenu trepavica.

Oblik badema

Počnite da iscrtavate liniju na gornjem kapku i idite ka unutrašnjem uglu. Produžite liniju ka spoljašnjem uglu i tu se zaustavite.

Široko razmaknute oči

Stvorite iluziju da je razmak manji nego što zapravo jeste tako što ćete povući tanku liniju uz gornju ivicu oka, celom dužinom od unutrašnje ka spoljašnjoj strani. Olovkom za oči na donjem kapku povucite liniju, ali samo jednu trećinu od ukupne dužine oka. Maskaru uvek mažite ka nosu, nikako ka spoljnim uglovima.

Oči koje su blizu

U ovom slučaju naglasite spoljni ugao oka, i to od sredine zenice ka spoljnom uglu (uz gornje i donje trepavice), napravite i zavijeni luk na spoljnoj ivici (Cat eye). U unutrašnji ugao oka nanesite belu olovku za oči.

Pročitajte još o: Dramatični eyeliner look

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oréal Paris Superliner Tattoo Signature

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči kako da kombinuješ boje u šminkanju

Naredni saveti za komplementarne boje i njihovu upotrebu u makeup-u će ti pomoći u tome...