Savršene crvene usne za samo 1 minut

Crveni ruž je klasika koja može svaku devojku da učini pravom zvezdom. Trend crvenih usana nikada neće sići sa trona na kome se nalazi vekovima. Ni mi ne možemo da ostanemo ravnodušni kada je reč o ovom trendu, naročito ove jeseni kada je crvena boja na usnama sastavni deo savršenog makeup looka.

Za vas smo pripremili kratak i veoma lak priručnik za savršene crvene usne, koje možeš imati za samo jedan minut.

Korak 1: Izaberi svoju nijansu


Najvažnije je da izabereš nijansu koja je u skladu sa tvojim tenom. Sledeći važan korak je da tekstura ruža bude prilagođena teksturi tvojih usana – ako su tvoje usne prirodno suve, izaberi ruž koji ujedno hidrira usne. Devojke koje nemaju problem ispucalih usana slobodno mogu da koriste mat ruževe, koji su veliki hit već neko vreme.

Korak 2: Počni prstima


Na vrh prsta nanesi karmin, a potom ga tapkanjem razmaži celom dužinom usana. Trik sa prstom ti pomaže da pigmenti ruža prodru dublje u usne, što ga čini postojanim, a intenzitet boje mnogo jačim.

Korak 3: Počisti nered

Kako je prstom teško potpuno precizno naneti ruž, verovatnoća da su i delovi izvan okvira usana ostali umazani je izuzetno velika. Zato ti treba običan štapić za uši, kojim ćeš lagano obrisati tragove ruža na koži.

Koark 4: Upotrebi četkicu


Četkicom za ruž nanesi još malo boje na usne. Ovoga puta se koncentriši na spoljašnje delove usana. Na ovaj način ćeš precizno konturisati usne i dati im kategoričan izgled.

Korak 5: Matiraj usne

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ako želiš da pojačaš mat efekat na usnama, posluži se kompaktnim puderom. Prstima utapkaj puder na površinu usana i primetićeš da one nakon toga izgledaju nežnije, a boja će se duže zadržati na njima.

To je to! Misija savršene crvene usne je uspešno završena!

Pročitajte još: Kako da nosite crveni ruž u toku dana

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Color Riche Matte Addiction Crimson Obsession

    Poručite odmah
  • L'Oréal Color Riche Matte Addiction Paris Cherry

    Poručite odmah
  • L'Oréal Color Riche Matte Addiction Plum Tuxedo

    Poručite odmah

Povezane teme: crveni karmin, karmin, ruž

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City ti predstavlja Noć veštica

Ova epizoda serijala Makeup in the City donosi ti zombi apokalipsu! Ne samo što je look zastrašujuć, već je i izrazito realan – čak su se i Dunja i Pa...