Savršeni smoky eye look za vaš oblik očiju

Kako bismo vam približili ovaj svet savršene šminke, predstavljamo još jedan priručnik za šminkanje očiju senkama koji vodi do najzavodljivijeg pogleda na svetu:

1. Blizu postavljene oči

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Ako smatrate da su vam oči preblizu postavljene, vaš cilj je da stvorite optičku iluziju koja će ih razdvojiti. Fora je u tome da koristite svetlije boje na unutrašnjoj strani kapka, ali i da se koncentrišete na tamnije boje na spoljašnjem kako biste dobili savršen smoky efekat!

Za početnike najbolje rešenje je korisiti tri različite nijanse jedne boje koje će vam olakšati izbor, ali i potruditi se da ne pogrešite. Podelite svoj kapak na tri dela i krenite od baze koju će predstavljati najsvetlija boja, a potom se koncentrišite na spoljašnju stranu oka koja bi trebalo da ima najtamniji ton. Većom četkicom izblendirajte prelaze između nijansi i vaš savršeni smoky eye look je gotov!

2. Razdvojene oči


Vaš željeni look je, u suštini, potpuno suprotan od looka onih kojima su oči blizu postavljene te ga i treba kreirati na odgovarajući način. Svoje oči ćete vizuelno približiti ukoliko blendiranje različitih nijansi senki započnete od spoljašnjeg dela kapka i potom idete ka unutrašnjosti.

Koristite najsvetliju nijansu senke kao hajlajter koji ćete koristiti i kao bazu za senku, a potom dodajte tamniju boju sa unutrašnje strane oka. Kako bi vaš smoky eye efekat dobio svoju dubinu, najtamniju nijansu koristite uz liniju trepavica čime ćete postići željeni vizuelni efekat. Završite svoj makeup tako što ćete dodati tamniju boju i na donji deo kapka, a posebno obratite pažnju na unutrašnji deo oka.

3. Kose oči


Vaš kapak ima mnogo veći deo ravne površine, ali ovo ne treba da vas sprečava u tome da postignete savršeni smoky eye look. Kako je vaša čeona kost manje definisana, trik je u tome da stvorite vizuelnu iluziju tako što ćete koristiti mnoštvo nijansi senki od najtamnije do najsvetlije.

Odaberite najtamniju senku iz svoje palete (crnu ili tamnu nijansu braon senke) i počnite da je nanosite duž linije trepavice. Srednje tonove senke primenite preko celog kapka i potom ih izblendirajte. Najsvetlije tonove senke stavite na vrh kapka kako biste postigli idealni look. Za dramatičniji izgled, uokvirite svoje oči ajlajner linijom koja savršeno odgovara vašem obliku očiju.

4. Spušteni kapak

Mnogo devojka ima problem sa takozvanim spuštenim kapkom koji skoro uvek stvara pospan izgled vaših očiju. Ono što morate izbeći u ovakvom slučaju jeste da prekrijete čitav kapak tamnijom bojom senke koja će u potpunosti zatvoriti vaše oko.

Umesto toga, odaberite srednju nijansu (na primer, svetlija nijansa braon boje je dobro rešenje) i nanesite je od spoljašnjosti ka unutrašnjosti oka, a potom i preko čitavog spuštenog kapka čime ćete ujednačiti ova dva područja. Posvetlite unutrašnji deo gornjeg, ali i donjeg kapka, a svetliju nijansu treba naneti i bliže čeonoj kosti, što će u potpunosti otvoriti vaše oči i pogled.

5. Duboko postavljenje oči

Kod ovakvog tipa oblika, one izgledaju upalo čime se stvara utisak velike čeone kosti i krupnih očiju. Vaš cilj je da istaknete svoje oči tako što ćete ih vizuelno izbaciti i potisnuti čeonu kost. Velika greška koju možete napraviti u ovom slučaju jeste da upotrebite tamniju senku preko celog kapka, zbog čega će vaše oči izgledati kao da su potonule u vaše očne duplje.

Kostitite hajlajter preko celog kapka kako biste ga istakli i vizuelno izbacili iz očne duplje. Topla bež boja ili metalik nijansa breskve su savršene opcije koje će diskretno istaći vaš kapak. Srednje tonove nanesite preko brazde kapka, a tamnije tonove koristite kako biste konturisali vaš kapak. Završite uz svetlosmeđu boju koju ćete naneti na donji kapak tik uz liniju trepavica.

6. Veoma istaknute oči

Kako imate dosta prostora na svom kapku, smoky eye efekat je savršen odabir za vaš oblik očiju. Pošto tamne nijanse stvaraju iluziju dubine, možete  koristiti dosta tamnih tonova kako biste stvorili deblju liniju iznad vaših trepavica.

Stavite hajlajter na čeonu kosti i prekrijte ceo kapak prirodnim tonovima. Zatim stavite srednje svetlu senku na spoljašnji ugao svog oka, a tamne tonove koristite duž cele linije trepavica. Izblendirajete i dobićete savršeni i dramatični look!

7. Spuštene oči

Kako se spoljašnji uglovi vaših očiju lagano povijaju ka dole, smoky eye efekat će vam pomoći da ih vizuelno podignete. Nanesite najsvetliji ton preko celog kapka sve do ugla obrva, a potom dodajte srednje tonove od sredine kapka ka spoljašnjosti. Završite tamnim tonovima koje ćete postaviti tik u samom spoljašnjem uglu vašeg kapka.

8. Podignute oči


Za razliku od prethodnog tipa, ugao vaših očiju se povija nagore, što je idealan oblik očiju za smoky eye look, tako da je vaš glavni cilj upravo to da naglasite ovaj luk. Podelite svoj kapak na dva dela i dodajte srednje tonove na unutrašnjem delu vašeg kapka, a tamnije na spoljašnjem. Izblendirajte prelaz i fenomenalan smoky eye efekat je dostignut! 

Više na: Tri najbolja načina da nosite sive senke za oči

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Rock Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The 24karat Nudes Palette

  Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, oči, smoky eye

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Rođendanski makeup tutorijal sa NYX PROFESSIONAL MAKEUP brendom

Nyx Professional Makeup je poznat po svojim dragocenim vrednostima, koje se ogledaju u njihovim veganskim formulama proizvoda koje se ne testiraju na ...