Sedam koraka za pravilno nanošenje tečnog pudera

Ako želite da se rešite nepravilnosti poput crvenila i tamnih podočnjaka, nije dovoljno da tek tako razmažete tečni puder. Neophodno je da imate na umu sledeće korake:

#1 Pripremite lice

Tuferom poprskanim s malo vode nežno pređite preko lica, a dalje korake planirajte u skladu s potrebama vaše kože. Ako imate masnu kožu, nanesite prajmer koji će je najbolje pripremiti za matiranje. Ukoliko je, s druge strane, vaša koža suva ili mešovita, upotrebite laganiji prajmer.

Nikako ne preskačite ovaj korak, a posebnu pažnju obratite na delove lica na kojima vam se šminka najbrže skida ili gde imate najviše pora. U slučaju masne kože, najvažnije tačke su mesta oko nosa, ispod očiju i čelo.

Bonus savet: Ako imate masnu kožu, a nemate pri ruci prajmer, puder u prahu nanesite pre tečnog pudera. Na taj način ćete ublažiti odsjaj, pripremiti kožu, a make-up će duže trajati.

#2 Korektor = dodatna priprema


Kako biste prekrili nesavršenosti ili tamne kolutove ispod očiju, nikako ne upotrebljavajte nijanse identične vašem tenu - najbolji izbor su nešto svetliji tonovi. I, da, sve više make-up stručnjaka savetuje da se korektor nanosi PRE pudera! U ovoj misiji vaši verni saveznici su dve palete korektora Maybelline New York Master Camo 01 Light i 02 Medium, koje nude različite nijanse za svaku nepravilnost koju želite da sakrijete.

#3 Počinjemo!

Stavite malo tečnog pudera na šaku i vrhom kažiprsta ga uzimajte odatle umesto da ga nanosite direktno iz bočice. Dvaput prstom nanesite puder na čelo i obraze i po jednom na nos i bradu. Zahvaljujući tome, ten će izgledati ujednačeno.

Odluka o tome koji ćete puder odabrati je veoma važna, a trenutno je jedan od najboljih proizvoda na tržištu Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless.

#4 Manje je više


Razmažite puder prstima. Tako ćete sigurnije kontrolisati puder, a određena količina neće nestati kao što se događa u slučaju korišćenja sunđera ili četkice - oni dolaze na red tek kasnije.

#5 Tajna nije samo u prstima!

Nakon što ste pravilno rasporedili puder, beauty blenderom ga razmažite po vratu, predelu obraza bliže ušima i uz liniju kose, odnosno svuda gde bi se mogla videti razlika.

Nekim devojkama je lakše rukovanje četkicom, što je, takođe, dopušteno, ali u tom slučaju odaberite neku puniju i ravnu četkicu. Odlična je za rukovanje i raspoređivanje pudera, a ne ostavlja tragove dlačica.

#6 Too much?

Ukoliko smatrate da ste preterali, nežno naslonite papirnu maramicu ili tufer na nos i ispod očiju kako biste uklonili višak tečnog pudera.

To je posebno važan korak pre nego što počnete da nanosite puder u prahu ili kamenu, rumenilo, senku za oči i ostale make-up proizvode jer bi višak tečnog pudera mogao da izazove topljenje i razmazivanje.

#7 Vreme je za kreativnost!


Nakon što je lice matirano i lišeno nesavršenosti, na red dolaze bronzer, rumenilo i senke za oči! Sada imate besprekorno platno za najlepše umetničko delo!

Pročitajte više: Tečni puder u svim prilikama

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120 Classic Ivory

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo 01 Light

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo 02 Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi koje moraš isprobati ovog proleća

Koji od ovih TOP proizvoda će biti tvoj adut ovog proleća...