Senke za sve boje očiju

Senke za oči su poput ruleta. Mogu ti doneti savršen look, ali ga isto tako mogu učiniti i potpunim promašajem. Kako bi svi konci uspeha bili u tvojim rukama, moraš pažljivo da biraš nijanse koje ćeš koristiti. Kada kažemo pažljivo, mislimo na to da senke za oči biraš ne prema garderobi već prema boji tvojih očiju. Da, da, to će ti reći svaki makeup stručnjak, a mi ti donosimo nekoliko smernica na osnovu kojih ćeš moći da izabereš idealnu nijansu za svoje kapke.

Devojke sa braon očima


Braon oči su pune topline i strasti. Međutim, devojke sa braon očima često biraju jednolične i monotone nijanse, kao po pravilu uvek iz braon spektra, što je velika greška. Stručnjaci se slažu u jednom – devojke koje žele da istaknu lepotu svojih braon očiju treba da biraju senke plavih tonova. Plava, ljubičasta i koralna su boje koje braon očima daju dubinu. Možeš biti kreativna i kombinovati sve tri nijanse ili, pak, izabrati samo jednu. Koji god stil da izabereš i svoje kapke obojiš u neku nijansu plave boje, budi sigurna da ćeš pokupiti pohvale okoline.

Devojke sa zelenim očima


Zelena boja očiju je sama po sebi retkost, tako da su zelenooke devojke uvek pravi magnet za poglede. Stručnjaci tvrde da postoje tri nijanse koje savršeno ističu lepotu zelenih očiju, a to su: boja purpura, tamnocrvena i boja breskve. Priznajemo, kombinacija ove tri nijanse bi bila previše avangardna čak i za one najsmelije i zato ti predlažemo da upotrebiš samo jednu. Svaka od ovih nijansi je toliko upečatljiva, da će savršeno zaokružiti ceo makeup look. Boja purpura je za sve zelenooke devojke koje vole eksperimente, crvena za sve one koje prate beauty trendove, a boja breskve je za zelenooke lepotice koje više vole klasičan prirodni look.

Devojke sa plavim očima


Jednostavno ih obožavamo! Plave oči su poput neba, poput mora – beskrajne, bezrižne, čarobne. Najviše dolaze do izražaja kada su kapci ukrašeni nijansama poput narandžaste, kao i boje bronze i kestena. Ove tri nijanse su jesenji hit, a njihova kombinacija na kapcima će biti tvoja dobitna. Odaćemo ti jednu malu tajnu – ne nanosi senke previše blizu obrva, to je ipak jedan od trendova koje bismo da ostavimo daleko iza nas. Ako narandžastu ili boju kestena naneseš previše visoko, onda ti garantujemo da ćeš zabaviti okolinu, jer ćeš izgledati kao klovn. Zato budi pažljiva, ipak su tvoje plave oči vredne divljenja!

Pročitajte još: Kako izbeći greške prilikom kombinovanja rumenila i ruževa

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Burgundy Bar Palette

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nekoliko razloga za jesenji burgundy makeup

Burgundy je najbolja nijansa crvene za ovu sezonu...