Šest činjenica o beauty blending sunđeru koje niste znali

Na ovakvu popularnost sigurno nije pomislila tvorac ovog makeup „pomoćnika“ Rea En Silva, koja je samo želela alat zahvaljujući kome će se šminka dobro slikati. Međutim, od 2007. godine ovaj beauty alat postao je stalni stanovnik skoro svih ženskih nesesera. Iako ga „poznajete“ već više od deset godina, sigurni smo da ovih šest činjenica o njemu niste znali.

 

A post shared by Du Yo (@imfashionbabe) on


1. Beauty blender NIJE običan sunđer

Za razliku od regularnih sunđera koji se koriste za šminkanje, beauty blending sunđer je hidrofiličan, odnosno dizajniran tako da upija vodu. Pre njega, sunđeri za šminkanje pravljeni su sa namerom da nemaju upijajuće svojstvo, kako ne bi apsorbovali proizvod koji njima nanosimo. Upravo zato ovaj proizvod predstavlja veliki napredak u makeup svetu.

2. Nastao je tokom časa šminkanja

Kako je Silva imala mnogo iskustva kao šminkerka na televiziji, nije ni čudo što je držala časove šminkanja. Govorila je o senčenju uz pomoć sunđera kao šminkerskoj tehnici i to je bio odlučujuć trenutak u kom je pomislila: „To je to!“ Potom je eksperimentisala sa različitim oblicima sunđera sve dok nije došla do oblika suze.

3. Prvi put je testiran na setu Girlfriends

Ako ste se pitali kako je ten Trejsi Elis Ros izgledao besprekorno kada se ova serija prikazivala, odgovor leži u počecima korišćenja ovog tipa sunđera. Silva je radila kao šminkerka na tom setu, a prvi prototip je koristila u završnicama šminkanja glumica.

4. Beauty blender je u pink boji sasvim slučajno

Silva se posvetila prvenstveno obliku i teksturi sunđera, dok je boja bila sekundarna (čitajte: nije joj čak ni pala na pamet). Kada su joj iz laboratorije poslali prototip u pink boji i napomenuli da istu zanemari, Silva je bila, sa druge strane, oduševljena.

5. Beauty blenderom se mogu nanositi i tečni i makeup proizvodi u prahu

Ukoliko brinete da će puderi u kamenu izgledati razmazano ukoliko ih nanesete beauty blending sunđerom, ovakve strepnje slobodno ostavite po strani. Kada puder u kamenu nanosite četkicom, ona se ponaša kao mala metla – raznosi proizvod ne fiksirajući ga ravnomerno. Kada koristite ovaj fantastični sunđer, takvih bojazni nema, a trebalo bi da se fokusirate na delove lica koji se najviše maste (uglavnom je to T-zona).

6. Ne koristite ga samo za nanošenje šminke već i kako biste osvežili svoj makeup tokom dana

Beauty blending sunđer je, između ostalog, dizajniran i za reblendiranje, odnosno popravljanje šminke tokom dana. Dakle, kada prođe nekoliko sati od prvog šminkanja, iskoristite ga da osvežite ceo look.

Zato, pokvasite i dobro iscedite svoj magični sunđerčić i bacite se na posao!

Pročitajte više: Kako izabrati pravu četku za tečni puder?

Povezane teme: pribor za šminkanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Mikro hajlajting ili Dream Girl look je trend koji nam se svideo sa TikTok-a!

Odlučili smo da ti predstavimo trend koji je oborio društvene mreže i pomognemo da samostalno postigneš ovaj izgled poznat kao Dream Girl Lool...