Šest razloga zbog kojih mislite da vam ne odgovara tečni puder

Evo zbog čega mislite da nešto nije u redu sa vašim tečnim puderom:

1. Ne radite piling lica redovno

Nijedan puder neće izgledati lepo na suvom licu koje prethodno niste tretirali pilingom i time uklonili mrtve ćelije sa površine kože. Radite piling redovno – vaše lice ne samo da će biti potpuno glatko i spremno za nanošenje pudera, već će učiniti da proizvodi za negu lica deluju dublje i efikasnije. 

2. Koristite pogrešnu nijansu


Pronalaženje savršene nijanse pudera od ključne je važnosti za savršen izgled vašeg lica. Efekat takozvane „maske“ prouzrokovane pogrešno odabranom nijansom nikada ne izgleda lepo. Stoga je veoma bitno da se pri kupovini posavetujete sa stručnim licem koje će različite nijanse isprobati na vašem licu i na taj način ćete biti sigurni da ste odabrali pravu nijansu koja se neće razlikovati od boje vašeg tena.

3. Ne koristite prajmer

Uvek koristite prajmer pre nanošenja pudera! On će stvoriti savršenu podlogu za dalju šminku pa će vaše lice izgledati nežno i baršunasto, a šminka će trajati duže. Prajmeri takođe mogu da pospeše rešavanje svakodnevnih problema kao što je matiranje lica.

4. Koristite tečni puder koji ne odgovara tipu vaše kože


U današnje vreme vrlo je lako pronaći pudere za različite tipove kože. Bilo da je vaša koža masna, suva, problematična ili osetljiva - vaš proizvod ćete pronaći u bilo kojoj parfimeriji. Jedino što je važno jeste da pravilno odredite kom tipu pripada vaša koža.

5. Ne koristite puder u prahu

Puder u prahu je ključ za dugotrajni makeup, a posebno je važna njegova upotreba kod dama sa masnom kožom. Ovaj proizvod će matirati vašu kožu, učiniće da vaše lice izgleda nežno i baršunasto, zadržaće vašu šminku na mestu, a idealan je kao podloga za nanošenje bronzera i rumenila.

6. Ne koristite „alatke“ za nanošenje tečnog pudera


Važno je zapamtiti da različite formule pudera zahtevaju i različite tehnike nanošenja. Neke je najbolje nanositi prstima, dok je za druge od izuzetne važnosti nanositi ih sunđerom ili odgovarajućom četkicom za puder. Najbolje je zatražiti savet od stručnjaka pri kupovini pudera ili ukoliko ste u mogućnosti, sami isprobajte sve tehnike pa odredite koja vam najviše odgovara. 

Više na: Kako da izbegnete greške kod nanošenja tečnog pudera

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible 24-H Matte

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Full-coverage šminka za samo 5 minuta

Sigurno si i ti, kao i mnoge od nas često bila prinuđena da se kompletno našminkaš u žurbi...