Sezona čestitanja i poljubaca: dugotrajni ruž za usne kao spas

Praznici nam stižu! A sa njima i malo pratećeg stresa – šta kome pokloniti, gde ići, šta obući…Zato ćemo ti rešiti bar jedno, naizgled nevažno, a zapravo ključno makeup novogodišenje pitanje: kako da dugotrajni ruž za usne ostane na tvojim usnama cele večeri i odoli svim tim silnim prazničnim poljupcima?

Sezona čestitanja i poljubaca: dugotrajni ruž za usne kao spas

Uz malo pripreme i nakon primene nekoliko korisnih saveta, ruž za usne biće stavka o kojoj nećeš morati da razmišljaš te noći. Bilo da je tvoj izbor crveni karmin, nude ruž, bordo ruž, ili se osmeliš da staviš crni ruž, želiš dve stvari:

a) da ostane na mestu

b) da boja potraje

Ok. Pred tobom je put od 10 koraka do savršeno postojanog ruža za usne:

1. Pre svega - piling

Stavka koju u nezi najčešće preskačemo i setimo se tek kad nas hrapave usne same podsete. Vreme je da se ove stavke setiš ranije i preduprediš ljuspice boje na usnama! Dakle, piling! Predlažemo da ga uradiš dan ranije, kako ne bi iziritirala kožu oko usana. U drogerijama ćeš lako pronaći proizvode koji će posao dobro obaviti, samo je važno da biraš sitnije čestice, tj. pilinge finije teksture. A možeš ga i sama napraviti kod kuće. Nama je omiljeni super-jednostavni grejp/šećer/med piling. Umesto grejpa, možeš upotrebiti i limun, a malo kokosovog ulja uvek je dobra ideja kad je u pitanju nega. Pomešaj sve sastojke, utrljavaj nežno u usne minut-dva, isperi i piling je gotov.

2. Nega usana – nahrani ih

Sad je pravo vreme za dobar, kremasti balzam za usne. Isti je princip kao i sa kremama za lice: hladnije vreme traži masnije teksture (koje hrane i štite), dok hidrantno ostavljaš za toplije vreme. Jedre usne su uvek dobra baza za karmin, a dobra nega je ključna!

Sezona čestitanja i poljubaca: dugotrajni ruž za usne kao spas

3. Prajmer za usne, o da

Upravo su praznici dobar tajming da isprobaš ono što što si uvek zaobilazila. Da, prajmer za usne može imati dvostruku funkciju: nega i podloga. A obe igraju za tebe tj. postojanost i lep izgled karmina na tvojim usnama.

4. Dugotrajni ruž za usne

To je jasno, ako hoćeš da ruž za usne potraje biraj dugotrajni ruž za usne. To su često matirani ruževi, pa ukoliko želiš dodatnu iskru, ponesi sa sobom i glossy sjaj za usne. Dugotrajne formule da bi bile postojeće nekad dodatno isušuju usne, pa ih je potrebno povremeno osvežiti nanošenjem balzama za usne. Ako se ipak odlučiš za klasičan ruž za usne, važno je da do kraja ispratiš svih 10 koraka koje ti ovde savetujemo.

Neki makeup stručnjaci smatraju da je intenzivnija boja veća garancija postojanosti ruža, pa bi možda crveni ruž ili tamnocrveni ruž ovde mogli biti dobar izbor. A i praznične su boje, zar ne? Ako želiš ipak nešto zagasitije, predlažemo ruž za usne boje mesa koji će se savršeno uklopiti u tvoj look, naročito ako želiš da naglasiš ostatak šminke.

Sezona čestitanja i poljubaca: dugotrajni ruž za usne kao spas

5. Olovka za usne

Postoje dve varijante olovke za usne koja ima za cilj da sačuva ruž za usne u okvirima usana. Jedna imitira boju karmina, nanosi se na ivicu usana, a kamuflira karminom. Druga varijanta je olovka za usne u boji kože, koja se povlači uz spoljašnje ivice usana dajući im tako svojevrsni spoljni okvir. Stručnjaci kažu da je sprečavanje razlivanja karmina na ovaj način sigurnije.

6. Utapkavanje

Kada kreneš sa nanošenjem karmina, najpre ga na površinu usana utapkaj prstima. Na ovaj način, usne će bolje upiti boju i napraviti dobru bazu za karmin koji sledi.

7. Četkicu u ruke

Ukoliko želiš (a želiš) precizno nanošenje ruža za usne, ne preskači ovaj korak! Četkicu za karmin koristi kada nanosiš barem prvi sloj, dok ostale možeš naneti i direktno na usne.

8. Poljubac

Ovaj stari dobri savet definitivno radi posao, a verovatno već znaš kako se sprovodi: naneš karmin – pa poljubiš maramicu. Daje ti ujednačen i stabilan karmin. Ovo naročito pomaže ukoliko tvoj izbor ne padne na dugotrajni ruž za usne, već na klasičan.

Sezona čestitanja i poljubaca: dugotrajni ruž za usne kao spas YSL

9. Ne štedi na boji i slojevima

Zvuči sasvim logično, za trajniji karmin prosto nanesi više boje, u više slojeva. Prvi može biti utapkavanje prstima, drugi sloj četkicom, pa još koji ako proceniš da je potrebno. Naravno, nemoj preterivati sa brojem slojeva! Između svakog sloja primeni savet pod brojem 8 – pre poljubaca koji slede, poljubi papirnu maramicu.

10.  Puder u prahu za kraj

Na kraju dolazi fiksiranje! Na veliku četku nanesi puder u prahu i sasvim ovlaš pređi preko usana. Ukoliko je u pitanju karmin u boji, možeš upotrebiti i rumenilo. Možeš potražiti i profesionalne makeup fiksatore, koji će i ostatak šminke zadržati na mestu.

Pročitaj još: Zbogom suve i ispucale usne

Za ovaj izgled preporučujemo

  • YSL Rouge Tatouage Couture

    Poručite odmah
  • Lancôme Matte Shaker Lipstick

    Poručite odmah
  • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, crveni karmin, karmin, ruž, puder, pribor za šminkanje, jesen, tutorial, mat usne, crveni ruž, crveni karmin, iscrtavanje usana, olovka za usne, zima, prajmer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš prirodan izgled obrva bez puno truda? Otkrivamo olovku za obrve koju ćeš obožavati!

Proces oblikovanja i popunjavanja obrva sada je mnogo pojednostavljen. Na radost nas neprofesionalaca, danas postoji mnogo dobrih makeup proizvoda koj...