Smele ombre usne

Ombre trend je počeo dvobojnim farbanjem kose. Prvo u tek nijansu-dve vidljivu razliku u boji, a usledile su uskoro i nešto drastičniji prelazi.

Nedugo zatim se dvobojni stil bojenja preneo i na šminku, i to šminkanje očiju, noktiju, ali najsnažniji efekat daju ipak zavodljive ombre usne.

Varijante su dve: krenite sa tamnijom bojom karmina sa unutrašnje strane, pa idite ka svetlijoj. Ili počnite sa svetlijom, pa izlazite ka tamnijoj nijansi. Šta je najbolje? To je pitanje odabira boja, veštine, prilike…i ukusa. Isprobajte zato obe!

Najbolje je krenuti od izbora adekvatne boje.To može biti vaš omiljeni karmin, ali za ombre partnera birajte mu odgovarajuću nijansu. Važno je da budu kompatibilne, tj. monohromatske, što će reći da potiču iz istog spektra. Dakle ako je osnova crvena, varijacije idu od nežno roze do bordo pa čak i bordo-braon nijanse. Ombre usne mogu biti i dnevna šminka, pod uslovom da odaberete smernije boje.

Varijanta 1: Blending

Tamnijim karminom uokvirite usne (koristeći četkicu za karmin), vodeći računa da ivica bude punija u uglovima usana, a ka sredini sve tanja. Zatim na unutrašnjost usana nanesite svetliju nijansu karmina. Ne morate voditi računa o oštrim prelazima, budući da ćete ih blendati. Blendanje je sledeći korak, a izvodite ga nežnim kružnim pokretima kažiprstom preko ivice gde se sreću dve nijanse. Za dodatni momenat glamura nenesite malo shimmer bele senke na samu sredinu usana kako biste dodatno naglasili njihovu punoću.

Varijanta 2:  Lip paint

Na cele usne nanesite osnovnu boju karmina, srednje ili svetlije nijanse. Četkicom za karmin nanesite zatim najtamniju nijansu odabrane boje na same ivice usana, kao da ih uokvirujete olovkom za usne. Na nadlanicu nanesite oba karmina, ublendajte ih četkicom i kao da su vaše usne slikarsko platno pažljivim pokretima popunjavajte prelaz između dve boje. Fino blendanje za kraj i opet – malo svetlucave bele senke. Za dodatnu senzuelnost, nanesite malo bezbojnog sjaja za usne na sredinu usana. Možete ga naneti i na cele usne ukoliko želite dodatni glossy efekat. 

Isprobali smo : varijacija je tako mnogo, ali provereno dobra kombinacija su braon uokvirene usne, koje se preko ivice bordo karmina slivaju u vatreno crvenu sredinu. Preporučujemo da to budu mat karmini. Vrlo seksi!

Izvan zone komfora

Malo smelije ombre usne možeš postići ako na jednu usnu naneseš svetliju, a na drugu usnu tamniju nijansu karmina. Izblendaš ih starom dobrom tehnikom usna o usnu, a zatim i četkicom na samoj sredini usana. Naš predlog za kombinovanje boja: pink i ljubičasti karmin!

Pročitaj još o: Kupovina savršenog ruža

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'oreal Paris Color Riche Shine Only In Paris

    Poručite odmah
  • L’Oreal Paris Color Riche LipLiner Couture

    Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, trend, crveni karmin, crveni sjaj za usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koji će napraviti boom u 2022. godini!

Tokom 2021. godine neki makeup trendovi su bili toliko zanimljivi da ih prenosimo i u ovu godinu, plus, dodajemo još nekoliko potpuno otkačenih novina...