Šminka na radnom mestu

Kako je period praznika i odmora za nama, vreme je da se vratimo poslovnim obavezama. Kancelarija je najčešće mesto na kome provodimo veći deo dana i neretko ga smatramo svojom drugom kućom. Upravo zato nam se često dešava da prestanemo da posvećujemo onoliko pažnje na šminku i izgled, kao što smo to činile na početku. Ipak, to je nedopustivo! Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da vam šminka za posao uvek bude besprekorna a ujedno diskretna i prirodna. 

San je vaš saveznik

Da bi zablistali na poslu veoma je važno da budete odmorni i naspavani. Preporučujemo vam da koristite kvalitetnu noćnu kremu, koji će prikriti male nedostatke po koži lica. Tako će ujutru, kada treba da spremite za naporan dan, vaša koža biti spremna da podnese svaki stres. 

Koristite dugotrajni tečni puder

Dobro odabran tečni puder je najbolji prijatelj svake žene. U situacijama kada ste izloženi stresu i okruženi ste velikim brojem ljudi, najbolje je koristiti proizvod koji je postojan.

Zaboravite na ruževe u jarkim bojama

U poslovnom okruženju, žena koja koristi ruž u jarkim ili tamnim bojama deluje grubo i napadno. Definitivno, na radnom mestu ne treba preterivati ili eksperimentisati sa bojama. Zato vam savetujemo da koristite ruževe u nude nijansama, koje ni ove sezone ne izlaze iz mode, nisu preterano napadne a savršeno naglašavaju vaš osmeh i lepotu.

Senke za oči su dozvoljene

Varate se ako mislite da će upravo senke otkriti koliko dugo vam šminka stoji na licu. Nabavite sebi paletu senki u braon ili bež nijansama, koje će dati toplinu vašem pogledu. Čak i onda kada vam se umor i stres budu videli u očima, sa ovim nijansama ćete zadržati ozbiljnost koja se od vas očekuje na poslu.  

Pročitaj više o: Make-up za svaki dan: 3 koraka do savršenog nude izgleda

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, formalna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Serum za negu kože u korektoru: Otkrivamo beauty novitet koji je pokupio sve naše simpatije!

S obzirom na “prašinu” koju je podigao na društvenim mrežama, nismo mogli da ne isprobamo novi Bare With Me serum za negu kože u korektoru brenda NYX ...