Šminka na treningu: da ili ne ?

Istock

Detoksifikacija kroz znojenje, ali i stimulacija lučenja  dobrih hormona koje ti trening donosi sigurno će prijati i tvojoj koži lica. Pa će onda i mejkap  koji posle naneseš izgledati bolje. A obrnuto? Da li šminka prija tvom licu dok si na treningu?

Teška šminka zasigurno ne prija koži lica u toku vežbanja. A i efekat koji šminkom na treningu želimo da postignemo (najčešće je to privlačenje pažnje frajera koji vežba u istoj teretani) , može biti sasvim suprotan. Kako? Vrlo lako, ako šminka krene da se razliva.

Dakle, želimo jedar i prirodan izgled, a  ukoliko se ne odričemo šminke ni tokom vežbanja , možemo ga postići na sledeći način :

  1. BB ili CC krema – lagana tekstura  će prikriti nepravilnosti ili crvenilo, a da pritom neće ugušiti pore. Koža će delovati blistavije, a moći će i da diše.
  2. Balzam za usne ili nude karmin – za negu usana a istovremeno i sasvim prirodan sjaj, koristite balzam za usne (može i blago obojeni). Trajni kremasti nude ruž je nešto ozbiljnija alternativa.
  3. Vodootporna maskara – ako bez maskare iz kuće ne izlaziš, za vežbanje odaberi maskaru koja je vodootporna. Ona će ostati na trepavicama sve vreme.

Ekstra saveti? Umivanje nakon treninga je obavezno. Vodootporna maskara se po pravilu skida teže od obične, pa za njeno skidanje koristi neki preparat na bazi ulja. 

Povezane teme: šminka, maskara, bb krema, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osunčana ili ne bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Preplanuli ten je obavezan kada je u pitanju ovo doba godine. Otkrivamo ti kako da ga postigneš sa odgovarajućim bronzerom, prema svom licu i tonu kož...