Šminka za savršenu fotografiju by @anastasijastasha

 Zbog blica vaša šminka može izgledati znatno drugačije. Ljudsko oko vide drugačije od objektiva kamere, ali kako su društvene mreže uzele maha i slike su postale veoma bitna stvar, evo kako da izbegnete da loše izgledate na fotografijama:

Baza je bitna, kako za one sa suvom kožom (kojima će baza hidrirati lice), tako i za one sa masnijom, oni treba da odaberu bazu koja matira. Zatim ide tečni puder, koji bi trebalo da se nanosi četkom.


Za glumice i voditelje kreirani su HD puderi koji prekrivaju sve nesavršenosti. Ovi puseri idealni su za fotografije, i imaju najveću pokrivnu moć.

 

#myBelgrade ❤️📷 by @ladymrva

A photo posted by ANASTASIJA DJURIC 👠👛🎀💄👗💍🦄💅🏻 (@anastasijastasha) on


Nakon pudera nanosi se korektor. Korektor dobro ublendajte i stopite sa puderom u 2 laka koraka:

1. koristite jagodicu domalog prsta                                                                                            

2. nanosite po malo, i prvo na jedno oko, pa blendajte, pa na drugo oko, kako se korektor ne bi osušio

Zatim sledi puder u prahu. Ovo je najbitnija stavka. Vodite računa koji puder birate! HD providni puderi u prahu mogu izgledati kao brašno na fotografijama, iako su golom oku nevidljivi. To je zato što nisu dobro ublendovani. Peh sa ovakvim puderom imale su mnoge poznate ličnosti, od Angeline Jolie do Demi Moore.

 

The hardest thing in life to learn is which bridge to cross and which to burn. #sweater by @imperialbeograd 📷 by @ladymrva ❤️ New #ootd #outfit on #StashaFashion.com ❤️

A photo posted by ANASTASIJA DJURIC 👠👛🎀💄👗💍🦄💅🏻 (@anastasijastasha) on


Da vam se ne bi desilo slično, umesto belih, birajte pudere u boji za setovanje, koje blic neće hvatati "kao duha". Takođe, trik za blendanje ovakvog pudera je da se četkom prisloni blago uz kožu umesto konstantnog trljanja. Podočnjake, tj. korektor na njima možete setovati i uz pomoć beauty blendera koji je idealan za baršunast ten.

Obrve iscrtavajte u linijama, u pokretu dlake, služeći se tehnikama senčenja, za što prirodniji look. Lice prvo konturišite bronzerom, zatim, iznad njega, na obraze stavite rumenilo, a iznad rumenila hajlajter.

Pročitaj više o: Najbolja šminka za zimu by @anastasijastasha

Povezane teme: šminka, formalna šminka, stil, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da stilizuješ obrve na tri jednostavna načina

Kada su u pitanju obrve, fokus je na divljim obrvama prirodnog izgleda evo kako da postigneš ovaj trend bez puno muke kod svoje kuće...