Šminka za svečanosti: kako da ti makeup ostane cele noći na licu

Kako se bliže praznici tako počinje i sezona novogodišnjih, božićnih, školskih i poslovnih žurki. Za ovakve prilike ti je potrebno da ti makeup ostane na licu, sve od samog početka dana i kroz dnevne obaveze, pa do kraja same svečane prilike. Koje su šanse da ti šminka za svečanosti potraje tokom čitavog dana i u noći u vreme slavlja? Velike, ukoliko budeš primenila naše makeup savete!

 

Šminka za svečanosti – prilagodi izgled za dnevne obaveze koji ćeš lako dopuniti

U toku dnevnih obaveza nije prikladno da ti šminka bude slojevita, upadljiva i prenaglašena. Dnevni look bi uvek trebalo da bude suptilan, prirodan i nežan. Ali zato postoje proizvodi koje možeš koristiti za dobru bazu, koji će olakšati kasnije dodavanje ostalih preparata i koji će osigurati da ti celokupna šminka ostane na licu koliko želiš.

Prajmer je obavezan!

Osnovni proizvod koji već možeš da naneseš na samom početku dana, a koji će ti kasnije mnogo značiti jeste prajmer. Prajmer je možda i najbitniji sastojak dugotrajne šminke. Maheri svog zanata- profesionalni šminkeri, kunu se u njega i to sa razlogom. On nema boju, ali će i tako nevidljiv sjajno zaštititi tvoju kožu i baš on je razlog što ti šminka neće skliznuti i nestati sa lica i u dužem vremenskom periodu. On takođe popunjava i proširene pore, neutrališe bore, prekriva akne i ispucale kapilare.

 

Korektor ne izostavljaj i obavezno ga ponesi u torbici za kasnije

Sve ono što nisi uspela da neutrališeš uz pomoć prajmera, prekrij uz pomoć korektora. Utapkavanjem korektora na problematične delove, već si odradila pola posla pripreme za težu šminku.

Odgovarajući tečni puder

Puder koji će prionuti na tvoju kožu i prilagoditi se tvom tenu perfektno jeste onaj tečni puder koji ima dugotrajni efekat i koji neće magično nestati sa tvog lica u roku od par sati. Zato ti preporučujemo da kao deo šminke za svečane prilike koristiš postojani mat puder. U ovu grupu pudera spadaju full coverage puderi, čiji je period trajanja i do 24h, od momenta kada ih staviš na svoju kožu. Najbolji tečni puderi i jesu svakako oni puderi koji su dugotrajni i koje ne moraš konstantno popravljati i dodavati u toku dana, a naročito u sezoni novogodišnjih praznika kada moraju istrajati i kroz dnevni i večernji look. Ovakvi puderi odgovaraju i normalnoj i kombinovanoj i masnoj koži i imaju u svom sastavu sastojke koji umanjuju vidljive znakove umora. 

 

Kako naneti full coverage puder?

Za razliku od klasičnih pudera manje pokrivne moći i koji su više za dnevnu upotrebu, ovi puderi se drugačije nanose i potrebno je samo jednom da istisneš sadržaj pudera na dlan i ravnomerno ga naneseš preko celog lica i vrata, i to isključivo prstima, a ne uz pomoć četke za šminkanje. Toplota tvojih prstiju će pomoći da se lakše i bolje stopi sa tvojom kožom.

Nakon što si nanela neophodni deo šminke za dnevni izgled, koji će ti perfektno ostati na licu i nakon velikog broja sati, sada ćeš sa lakoćom dodati i ostatak šminke kada za to dođe vreme.

 

Šminka za svečanosti –za sjajan izgled na žurci

Kako bi izgled prilagodila prilici, šminka za svečane prilike bi trebalo da bude malo pojačana sa par dodatnih proizvoda koji će napraviti jasnu promenu u tvom izgledu.

To znači da bi trebalo da se oslobodiš, prepustiš svojoj mašti i ulepšaš svoj izgled korišćenjem hajlajtera, rumenila, senki za oči, ajlajnera i drugih makeup proizvoda po svojoj želji. Žurke su prilike u kojima slobodno možeš da preteraš i sa šljokicama i sa bojama i sa intenzitetom.

 

Iskoristi šminku na pametan način, prepusti se prazničnoj čaroliji, i neka zabava traje cele noći!

Pročitaj još: Kako šminka i frizura mogu da učine da izgledaš mlađe

Za ovaj izgled preporučujemo

 • YSL All Hours Stick

  Poručite odmah
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Poručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Poručite odmah
 • Lancôme Prep And Hydrate Illuminating Make-up Primer

  Poručite odmah
 • Lancôme Prep And Matte Primer

  Poručite odmah
 • Lancôme Fix It Forget It Setting Mist

  Poručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Stick

  Poručite odmah
 • Lancôme Loose Setting Powder Translucent

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, formalna šminka, senčenje lica, ajlajner, oči, karmin, ruž, tečni puder, puder, konturisanje, usne, dnevna šminka, jesen, tutorial, zimski make-up, novogodišnji look, praznični make up, šljokice, zimski trendovi, nova godina, prirodni look, korektor, Yves Saint Laurent, Lancome

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...