Šminkanje očiju: šminka za spuštene kapke

U prirodi žene je da na sebi vidi neke nedostatke i da želi da ih ispravi, zamaskira ili promeni. Širom sveta žene troše velike sume novca na brojne estetske zahvate, među kojima je i podizanje kapaka. Međutim, spušteni kapci nikako nisu nedostatak, već su samo jedna karakteristika očiju, koju možeš preokrenuti u svoju korist uz pomoć trikova profesionalnih šminkera. Šminka za spuštene kapke uz prave savete zaista nije komplikovana.

 

Ukoliko ne spadaš u one koji su rođeni sa spuštenim kapcima, samo se seti da se sa godinama i tvoja koža opušta i da je neminovno da će se i tvoji kapci nakon određenih godina opustiti i namreškati se u uglu očiju. Tako da će i tebi ovi saveti biti od koristi.

Svetski poznate ličnosti sa spuštenim kapcima

Koliko je ova karakteristika očiju zastupljena u svetu govori veliki broj poznatih ličnosti sa spuštenim kapcima. Oni uz pomoć šminke preokreću, po mnogima lošu karakteristiku, u svoju korist, a često i u svoj zaštitni znak.

Sigurno ti je na pamet prvo pala jedna od najlepših i najpoznatijih glumica Ketrin Zita Džons, kojoj su spušteni kapci i zavodljivi pogled ispod njih, njen prepoznatljivi pečat. Pored nje u ovoj grupi su i Mila Kunis, Blejk Lajvli, Dženifer Aniston, Selena Gomez, Meril Strip i mnoge druge.

Prajmer za oči je obavezan!

Kod šminkanja spuštenih kapaka, važe malo drugačija pravila. Na prvom mestu je upotreba prajmera ili baze za oči, koju ne smeš da preskačeš. Zahvaljujući njemu senka, ajlajner i ostali proizvodi koje nanosiš na oči biće maksimalno postojani, a boje mnogo intenzivnije. Prajmer za oči takođe će uspešno sprečiti i skupljanje senki na pregibu kapka.

Dnevna šminka za spuštene kapke

Kada je u pitanju dnevna šminka za spuštene kapke, savetujemo ti da nakon stavljanja prajmera za oči odabereš neku od zemljanih nijansi senki za oči. Za koju god nijansu da se odlučiš iz ove palete senki nećeš pogrešiti, jer su sve vrlo prikladne za posao, školu i za ostale dnevne aktivnosti.

Kako bi vizuelno podigla kapak prvo nanesi najsvetliju nijansu senke od unutrašnje strane kapka ka sredini, a zatim sa nekom malo tamnijom nijansom nastavi dalje do spoljašnjeg dela, blago podižući četkicu da prelazi površinu kapka. Najtamniju nijansu stavi na samo mesto prevoja kapka u uglu oka i izblenduj je.

Korišćenje ajlajnera ti ne preporučujemo. Bez obzira koliko ti se dopada na drugarici, u tvom slučaju, on će ti vizuelno samo još više umanjiti oči i nećeš postići efekat kakav si želela. Maskara je izuzetno bitna za isticanje pogleda, pa je nanesi u minimum dva sloja i to isključivo samo na gornje trepavice.

Nakon toga bi bilo dobro da staviš i malu količinu hajlajtera, tik ispod obrva, na samu kost kako bi istakla svoj pogled.

Večernja šminka za spuštene kapke

Za dnevnu varijantu smo već rekli da ne preporučujemo da koristiš ajlajner, ali ukoliko želiš malo  neobičniju večernju šminku za spuštene kapke uz pomoć ajlajnera, onda se potrudi da ta linija ajlajnera bude tanka, tik uz trepavice i produžena na samom kraju.

Najbolja šminka za spuštene kapke u večernjim satima je bez ikakve sumnje smokey eye. On će dodati misterioznost tvom pogledu, a tvoji prirodno spušteni kapci će ga još više naglasiti.

Šminka za spuštene kapke - Najčešće greške

1. Šminkaš oči dok su ti zatvorene – Otvori oči da bi videla i onaj deo gde se kapak naborao i da bi i njega našminkala i istakla kako treba.

2. Ne koristiš korektor – Kod spuštenih kapaka podočnjaci su vidljiviji i moraš ih dobro prekriti.

3. Prelazi između nijansi senki su previse oštri i očigledni – Prelaz mora da bude mekan i suptilan.

4. Ne stavljaš maskaru – Bez nje će ti oči biti praktično nevidljive, a par poteza četkicom će ih sjajno naglasiti.

5. Neuredne obrve – One su u tvom slučaju u prvom planu i moraju uvek biti uredne i lepo oblikovane.

Nemoj dozvoliti manjim nepravilnostima na licu da ti poljuljaju samopouzdanje, već ih pretvori u svoju korist, baš kao što smo ti pokazali.

Pročitaj još: Top 7 laganih tečnih pudera za leto

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Poručite odmah
 • Lancôme Mascara Hypnose Black

  Poručite odmah
 • Urban Decay Naked Honey Eyeshadow Palette

 • Urban Decay Lash Freak Mascara

Povezane teme: šminka, senke za oči, formalna šminka, ajlajner, oči, dnevna šminka, obrve, dnevna rutina, večernja rutina, Lancome, smoky eye, cat eye, Urban Decay, Loreal Paris, Maybelline New York, prajmer, NYX, trepavice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Mikro hajlajting ili Dream Girl look je trend koji nam se svideo sa TikTok-a!

Odlučili smo da ti predstavimo trend koji je oborio društvene mreže i pomognemo da samostalno postigneš ovaj izgled poznat kao Dream Girl Lool...