Šminkanje za oči sa spuštenim kapcima

Godinama unazad, šminka je jedan od načina kojima se žene služe da prkriju različite nedostatke na svom licu. Tako se mogu sakriti bore, definisati crte lica, postići mlađi izgled... Dame širom sveta troše ogromne sume novca na brojne estetske zahvate za „peglanje“ bora oko očiju i podizanje kapaka. Istina je, međutim, da se uz pomoć nekoliko makeup trikova može postići isti efekat. Koji su to trikovi u šminkanju za postizanje efekta liftinga kapaka?

Konturisanje prevoja kapka

Ova tehnika, poznata i kao skulpturisanje oka, ima za cilj skrivanje spuštenih kapaka. Uz pomoć odgovarajuće četkice, konturisanje oka je veoma laka tehnika koja daje izuzetan rezultat. Sve što ti je potrebno je veoma gusta, mekana četkica kojom se nanosi proizvod kojim konturišeš. Izbor je veliki – od specijalnih makeup proizvoda za konturisanje, preko braon senki za oči pa sve do bronzera. Četkicom nanesi proizvod na prevoj kapka, u spoljašnjem uglu oka. Na ovaj način ćeš prekriti spušteni deo kapka, što će otvoriti oči, a pogled učiniti svežim i odmornim.

Akcenat na obrvama

Ovo je trik kojim se služe svi poznati šminkeri. Uz pomoć omiljenog korektora, lagano pređi ispod donje ivice obrva, kako bi ih dodatno istakla. Na ovaj način ćeš dobiti efekte „podignute obrve“ i otvorenog oka, što licu daje svež i mladalački izgled.

Bogate trepavice

Tako jednostavno, a efektno, zar ne? Dugačke i guste trepavice naglašavaju pogled i ostavljaju utisak budnog oka, a pritom vešto skrivaju sitne bore oko očiju. Sve što ti je potrebno jeste kvalitetna maskara za intenzivan volumen, koja ujedno raščešljava svaku trepavicu.

Hajlajter

Za hajlajter se s razlogom može reći da je najveći saveznik žena u ovoj misiji. On ima moć da licu doda zavodljiv mladalački sjaj. Nanesi hajlajter na deo iznad jagodica, bradu, vrh nosa i ispod obrva. Možeš ga naneti i u unutrašnje uglove oka, kako bi još više vizualno otvorila pogled.

Pročitaj još: 5 najvećih grešaka sa hajlajterom i kako da ih izbegnete

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York The Nudes

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Sculpt

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Age Rewind Concealer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup najavljuje limitiranu kolekciju inspirisanu Netfliksovom serijom La Casa de Papel

NYX Professional Makeup najavio je juče novu limitiranu kolekciju šminke, inspirisanu Netfliksovom hit serijom La Casa de Papel (Money Heist)...