Šminkeri su otkrili: Kako da na najbolji način istaknemo naše oči!

Profesionalci znaju kako da šminku prilagode svakom obliku oka, a sada saznajemo i mi:

Sitne oči

Sitne oči se vizuelno mogu povećati svetlucavim i svetlijim tonovima senki za oči. Devojke sa malim očima definitivno treba da izbegavaju tamne i hladne tonove, jer vizuelno dodatno smanjuju oči. Ukoliko si ljubitelj ajlajnera, iscrtaj samo gornju ivicu tik uz gornji kapak, što će dodatno otvoriti i vizuelno uvećati oko.

Maskara je tvoj najbolji prijatelj za vizuelno povećanje očiju. Posluži se ovim trikom za neverovatan efekat: nanesi maskaru na donje trepavice, ali samo na njihov središnji deo. Efekat je očaravajući.

Šminkeri su otkrili: Kako da na najbolji način istaknemo naše oči!

Ekstra savet: Izvuci liniju belom olovkom za oči na unutrašnju ivicu donjeg kapka!

Iskošene oči

Iskočene oči sa neizraženim kapcima mogu da deluju vizuelno manje nego što jesu. Koristi zato senke za oči kako bi iscrtala liniju kapka koja će doprineti vizuelnoj dubini. Savršeni make up look za ovaj oblik očiju je smokey eyes.

Spušteni kapci

Često problematični za šminkanje, spušteni kapci začas će biti podignuti uz pomoć ajlajnera. Jednostavno, od sredine kapka, od njegove najviše tačke, povuci ravnu liniju ka spoljašnjoj ivici kapka. Trik je da ne pratiš liniju oka, već joj prkosiš izvlačeći je ravno i gore. Maskaru nanesi samo na gornje trepavice. 

 

Krupne oči 

Iscrtaj donju i gornju ivicu oka ugljeno crnom ili sivom olovkom, zatim četkicom razmuljaj perfektno iscrtanu liniju. Za mačkasti pogled, liniju izvuci na gore.

Imaćeš super preciznu liniju ukoliko blago povučeš kapak na gore, dok drugom rukom nanosiš ajlajner liniju koja treba da je što bliža liniji trepavica. 

Ekstra savet? Izvuci liniju crnom olovkom za oči na unutrašnju ivicu donjeg kapka. Oči su blago sužene, a pogled izražajniji.

 

Pročitaj još: Šta je to banana puder i zašto je ceo svet poludeo za njim?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • The Blushed Nudes Maybelline New York

  Poručite odmah
 • La Palette Nude L'Oreal Paris

  Poručite odmah
 • Master Precise Curvy Eyeliner Maybelline New York

  Poručite odmah
 • NEW ! Mega Volume Miss Hippie L'OReal Paris

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, senke za oči, ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Beli kreon: Novi makeup trend 2022!

Mnoge devojke zaziru od bele boje i retko je uključuju u svoju makeup rutinu. Ipak, trendovi diktiraju suprotno...