Šminkom do zavodljivog osmeha Anđeline Džoli: 3 jednostavna koraka koja garantuju punije usne

Getty Images

Usnama se u poslednje vreme posvećuje sve više pažnje: sve je više proizvoda zahvaljujući kojima će izgledati punije, a estetski hirurzi imaju sve više posla. Sve je počelo s osmehom Anđeline Džoli, čije su usne postale prava inspiracija ženama širom sveta i malo je onih koji im se ne dive. Pune, raskošne i glavni "kriva" za Anđelininu senzualnost, one glumici pružaju bezbroj mogućnosti pri nanošenju ruža, a njihova lepota biće dovoljna da odvuče pažnju sa svakog mogućeg nedostatka.
Srećom po nas, stručnjaci za šminkanje ističu da nije neophodno da se podvrgnemo skupim operacijama kako bismo i sami makar na jedan dan izgledali poput ove oskarovke i supruge Breda Pita. Dovoljno je da primenimo ove male zakone šminkanja...

Priprema:

Najpre uklonite mrtve ćelije kože s usana tako što ćete mokrim peškirom nežno prelaziti preko usna. Ukoliko vam je ova metoda preagresivna, možete upotrebiti i piling za usne. Upamtite da je važno da ne preterate jer bi u tom slučaju usne bile toliko iritirane da će rezultat biti suprotan od očekivanog.

1. Prvi korak u šminkanju usana po uzoru na Anđelinu Džoli jeste nanošenje prajmera i zatim tečnog pudera. Ne samo što ćete tako neutralisati prirodni pigment usana kako bi prava boja ruža došla do izražaja nego ćete moći tačno da vidite dokle seže linija vaših usana.

2. Kada utvrdite gde se ta linija nalazi, uzmite olovku za usne u boji identičnoj vašoj boji usana i   nanesite 1mm iznad prirodne liniju usana, prateći njihov oblik. Cele usne zatim obojite istom olovkom.
Potom to ponovite olovkom u boji karmina koji je ćete kasnije naneti.

3. Nakon toga, nanesite karmin četkicom za usne, i to laganim pokretima nadole. Dakle,  krenite od "luka" ka uglovima usana kada je reč o gornjoj usni, odnosno od uglova ka krajnjoj, donjoj tački dok šminkate donju usnu.

Savet:

Upamtite da svetle boje reflektuju svetlost, pa će vaše usne izgledati punije ukoliko odaberete karmin svetlijih tonova. Tamni ruževi, iako su veoma popularni, čine da usne izgledaju tanje jer ovakve boje apsorbuju svetlost. Od koristi vam može biti i trik koji takozvani "Viktorijini anđeli" čuvaju za najvažnije revije - nanesite vrlo malo sjaja za usne ispod "luka" usana i na centralni deo linije donje usne.

Povezane teme: šminka, karmin, ruž, sjaj za usne, usne, poznati

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 6 pudera koji savršeno prekrivaju

Puderi za prekrivanje nikad nisu bili dostupniji, a složićete se da je izbor veliki, zato smo tu da vam suzimo izbor i damo predlog za pudere koji sav...