Smokey eye ili cat eye look?

Često se pitaš koja od ova dva stila šminkanja ti više odgovara... Pa, neka borba počne!    

Smokey eye look

Za koji povod je pogodan ovaj način šminkanja?

Bez obzira na povod i priliku, smokey eye je uvek dobro rešenje. Jedino što treba prilagoditi povodu, u ovom slučaju, jesu nijanse koje ćeš koristiti za njegovo kreiranje. Mi ćemo se zadržati na klasičnoj varijanti smokey eye tehnike, koja podrazumeva upotrebu crnih i sivih senki na kapcima. Ovakav izgled „odiše dramom“ pa ti savetujemo da ga ipak sačuvaš za ludi noćni provod, kada želiš da tvoje oči mame uzdahe okoline dok se ti zabavljaš na podijumu.

Kako kreirati savršen smokey eye look?

Izaberi paletu senki koja u sebi nosi sve nijanse koje su ti potrebne za savršen smokey eye. Predlažemo ti The Nudes paletu od Maybelline New York, koja sadrži 12 pažljivo odabranih nijasni – od neutralne bež, preko zlatne do braon i crne. Sedam sjajnih i pet mat senki se spaja u jednu paletu koja je savršeno rešenje za smokey eye efekat na očima. Izaberi tri nijanse koje se dopunjuju i prilagodi njihov način nanošenja obliku svojih očiju.

Kako ga kombinovati sa ostalom šminkom?

Uz smokey eye efekat na očima je važno izabrati ruž u nekoj mirnijoj nijansi. Kada je reč o ostalim makeup pomoćnicima, stručnjaci preporučuju da preskočiš upotrebu hajlajtera, a da za naglašavanje kontura lica upotrebiš bronzer. Previše sjaja na obrazima i licu može ostaviti utisak da imaš preveliku količinu šminke, što može delovati napadno i odbojno.

Cat eye look

Za koji povod je pogodan ovaj način šminkanja?

Ajlajner se može podjednako efektno može nositi kako tokom dana, tako i tokom noćnih izlazaka. Ovaj proizvod je poput kameleona – u zavisnosti od debljine, intenziteta i oblika linije na kapcima, može se prilagoditi različitim povodima i prilikama.

Kako kreirati savršen cat eye look?

Važno je znati kakav efekat želiš da postigneš. Tanke linije sa blago izdignutim krajevima ka gore dodaju nežnost celokupnom izgledu, dok deblje linije ajlajnera pogled čine dramatičnim i zavodljivim. U oba slučaja ti je potreban proizvod intenzivne crne boje, koji ujedno omogućava vrlo precizno iscrtavanje kapka. Naš glas ide Sensational ajlajneru – tvom najvećem savezniku u misiji kreiranja najseksipilnijeg pogleda. Njegova tanka zakrivljena četkica omogućava lako i veoma precizno nanošenje.

Kako ga kombinovati sa ostalom šminkom?

Ostatak makeupa zavisi od intenziteta i debljine linije za koju se odlučiš. Ako si se odlučila za nežniju varijantu na kapcima, izaberi ruž tamnije nijanse. Međutim, ako si izabrala dramatičnu varijantu cat eye looka, savetujemo ti da na usne naneseš ruž u nekoj nude nijansi, kako tvoje lice ne bi izgledalo kao maska.

Pročitaj još: Top 5 proizvoda za šminkanje očiju iz 2017.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Nudes

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, ajlajner, oči, smoky eye, cat eye

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koje nam diktiraju društvene mreže

Makeup je u 2022 godini doživeo pravu renesansu, šta nas to uzbudljivo čeka u 2023 godini...