Smokey eye uz pomoć tečnog ajlajnera

Zavodljiva i atraktivna, i drska i nežna, smokey eye tehnika šminkanja očiju je jednostavno neprevaziđena! Ona postoji gotovo čitav jedan vek, a teško da će uskoro pasti u zaborav.

Iako je do skoro bio rezervisan samo za crne senke i krejone, danas je tzv. zadimljeni izgled kapaka moguće dobiti korišćenjem različitog spektra boja od sive i braon, do plave, zelene i ljubičaste.

Za postizanje smokey eye efekta najvažnija je gradacija senke na kapku. Intenzitet boje mora biti najjači pri korenu trepavica, a kako se približavate obrvama, postepeno sve slabiji i slabiji.
 


Ovaj stil šminkanja jednako dobro pristaje i svetlookim i tamnookim devojkama, bez obzira da li su plavuše ili brinete; on čini da oči budu krupnije, njihov oblik naglašeniji, a sam pogled neodoljiv! Zar to nije više nego dovoljno razloga da baš smokey eye bude jedan od vaših najomiljenijih makeup stilova? Ali, šta ako ostanete bez crne senke u paleti, a nemate vremena ili mogućnosti da odete u prodavnicu i kupite novu? E, tada na scenu stupa tečni ajlajner! On može biti savršena zamena u hitnim trenucima, i ne samo to! Kada budete videli kakav smokey eye pravi tečni ajlajner, možda više nećete želeti da se vratite starom, klasičnom načinu.

Savršen tajming za savršen look

Da biste što lakše naneli ajlajner, oči moraju biti blago otovrene, jer je jako važno da u ogledalu vidite svaki svoj potez. Slobodnom rukom nežno zategnete kapak ka slepoočnici, a zatim, povucite liniju duž korena trepavica, i to od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu. Najbolje bi bilo da prva linija bude tanka, a kasnije je podebljavajte u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete. Ako je reč o dnevnom makeup-u, nemojte preterivati sa slojevima.

Četkicom, štapićem za uši, vatom ili čak prstom, ravnomerno razmažite ajlajner ka gornjem delu kapka i ka spoljnom uglu oka. Vodite računa o tajmingu, jer ne sme proći ni premalo, a ni previše vremena od nanošenja. Ako se ajlajner potpuno osuši, nećete moći da blendate. Nakon što ste završili ovu fazu, uzmite prvu sledeću tamnu nijansu senke u prahu koju imate u paleti. Manjom, ravnom četkicom je namažite preko ajlajnera, i nastavite sa blendanjem. Ako boja pri korenu trepavica bude maksimalno tamna, a sve svetlija i prozirnija kako se “penje” ka obrvama, čestitamo, postigli ste savršenstvo!

Tik ispod obrva stavite bež ili senku u boji slonovače, a šminkanje završite duplim slojem maskare za dužinu i volumen, jer će ona dodatno otvoriti vaš pogled i učiniti ga neodoljvim.
 

Bonus saveti

- Kada hoćete da vizuelno podignete obrve, tanak sloj bele olovke nanesite ispod i iznad obrva, i lagano utapkajte sunđerastom četkicom.

Za dnevni smokey eye savršene su tople pastelne i zlatne nijanse senki, dok je za večernji izlazak najbolje koristiti crnu, sivu ili braon.

Pročitajte još o: Smoky eyes na nekoliko načina

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'oreal Paris La Petite Palette

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Super Liner Gel Intenza

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Profesionalno šminkanje: korak po korak

Želiš da se našminkaš kod kuće a da to izgleda kao da te je šminkao pravi makeup artist, ovo su koraci kojih treba da se pridržavaš i uspeh je zagaran...