Smudge : šik trend umrljane šminke

Oči 

Smokey Eyes stil šminkanja je verovatno prvi u kom se umrljano primenilo. Na gornju i donju ivicu kapka nanosi se deblji krejon u željenoj (crnoj, sivoj, teget) boji, a zatim se vrhovima prstiju ili sunđerastom četkicom protrlja za željeni efekat. Baš kao u ovom tutorijalu za brzi smokey eyes. Nakon ovoga može uslediti i nadgradnja u vidu daljeg senčenja i potamnjivanja celog kapka, ali baza je uvek ista. Za nešto avangardniji look, nanesite na donju ivicu kapka puniju liniju krejonom i zatim razmrljajte vrhovima prstiju.

 

Obrve

Nešto opušteniji izgled obrva postiže se u dva koraka. Najpre se nanese oštra olovka za obrve u prirodnoj boji obrva, koja iscrtava liniju po liniju prateći prirodan rast obrve i popunjavajući praznine, a zatim se štapićem za uši cela obrva blago protrlja. Postoje i olovke za obrve koje na svom drugom kraju imaju sunđerčić baš za tu namenu. 

 

Lice

Kada je u pitanju ten, pravila izraz za smudge bi zapravo bio blendiranje. A odnosi se na ujednačavanje boja nanetih na lice : senčenjem, hajlajtovnajem ili rumenilom. Velikom četkom se nežnim pokretima blendiraju  prelazi, kako bi razlika bila prirodnija i blaža. 

 

Usne

Smudge lipstick doslovce to i znači : umrljani karmin. Iako se do sada nosio uglavnm u art varijantama šminke, na revijama ili za fotografisanje editorijala, hrabrije devojke ga mogu poneti u nekoj party varijanti. Najbolje uz neki neo-pank outfit. 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Highlight Contour Pro Palette by NYX

    Poručite odmah
  • Brow Satin Brow Pencil Maybelline New York

  • Contour & Highlight Palette Pro by Nyx

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči, karmin, večernja šminka, stil

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš li savršen makeup look za Noć veštica? Mi znamo kako

Šminka je sastavni deo skoro svakog kostima pa je makeup neizostavni deo svakog Halloween-a, dajemo ti predloge za proizvode kojim ćeš kreirati najori...