Spoj nespojivo : crvena i roze šminka, da ili ne?

U ovom trenutku teško da se bilo šta može nazvati “nespojivim”, ukoliko se dovoljno šmekerski ponese. Širom sveta modne ikone sa lakoćom spoje naizgled nespojivo i postave nove standarde.

Od njih saznajemo, recimo, da kombinacija crne i teget boje ne samo da nije nedopustiva već može biti i opasno elegantna kombinacija, a da crvena haljina uz pink sandale može postići egzotično vatreni efekat. A kako garderoba, tako i šminka.

Iako na prvu pomisao ne idu jedna uz drugu, dovoljno je znati da su crvena i roze boja iz iste porodice. Roze boja  deo je spektra crvene i sasvim je logično da će se slagati.

Eksperimentisanje pomera granice i pokazuje da nezamislivo može biti uzbudljivo, pa bi naši saveti za šminkanje bili - hajde zato da pokušamo! Evo nekoliko make-up crveno-roze varijanti;

Crveni karmin -  roze rumenilo ili senka
Ovo je najstrejt kombinacija i skladan spoj dve naizgled nespojive boje u šminkanju. Rozikasto rumenilo će dodatno osvežiti lice, uvažavajući magiju koju postiže njegovo visočanstvo, crveni karmin.  Sa roze senkom za oči u kombinaciji sa crvenim karminom treba biti nešto oprezniji, a verovatno je dobar izbor za večernje varijante mejkapa. Ili ne? Slobodno nas demantujte! Ono što je sigurno je da za ovakva izdanja morate besprekorno tenirati lice, jer će i najmanja crvena tačkica na licu biti dodatno naglašena i vidljiva.

Crveno-roze karmin? Ombre!


Tamno crveno uokvirane usne koje se ka sredini postepeno prelivaju u nežno roze nijanse...O da! Ombre stil šminkanja usana uspešno zavodi već nekoliko sezona, a i sama možeš naučiti da postigneš ombre efekat na usnama. 

Crveno-roze senka


Ovo bi opet mogla biti neka varijanta ombre stila šminkanja očiju, vrlo efektna i vrlo trendi. Potrebano je nekoliko nijasni crvenih, zemljanih i roze senki za oči, malo strpljenja i naš mali kurs šminkanja Sve moguće nijanse crvene i roze senke za oči danas su lako dostupne, pa uz palete senki u ovoj igrariji bojama nema kraja.

Ono što je jasno jeste da u veštim rukama i na harizmatičnom liku lako se spaja i naizgled nespojivo. Menjamo zato onu osrednje duhovitu opasku i kažemo da : crveno i roze nose samo…hrabre devojke koje pomeraju granice!

Pročitajte još o: Think pink – Budite deo ružičaste beauty bajke

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York City Kits Pink Edge

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Blush Palette

    Poručite odmah
  • Maybelline SuperStay Matte Ink Heroine

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, crveni karmin, oči, ruž, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi hairstyle i makeup trendovi koji će vladati ovog leta

Hairstyle i makeup trendovi bez kojih nećeš moći da zamisliš ovu sezonu. Evo sta kažu popularni stilisti sta će biti in ovog leta kada je tvoja kosa i...