Spoj nespojivo : crvena i roze šminka, da ili ne?

U ovom trenutku teško da se bilo šta može nazvati “nespojivim”, ukoliko se dovoljno šmekerski ponese. Širom sveta modne ikone sa lakoćom spoje naizgled nespojivo i postave nove standarde.

Od njih saznajemo, recimo, da kombinacija crne i teget boje ne samo da nije nedopustiva već može biti i opasno elegantna kombinacija, a da crvena haljina uz pink sandale može postići egzotično vatreni efekat. A kako garderoba, tako i šminka.

Iako na prvu pomisao ne idu jedna uz drugu, dovoljno je znati da su crvena i roze boja iz iste porodice. Roze boja  deo je spektra crvene i sasvim je logično da će se slagati.

Eksperimentisanje pomera granice i pokazuje da nezamislivo može biti uzbudljivo, pa bi naši saveti za šminkanje bili - hajde zato da pokušamo! Evo nekoliko make-up crveno-roze varijanti;

Crveni karmin -  roze rumenilo ili senka
Ovo je najstrejt kombinacija i skladan spoj dve naizgled nespojive boje u šminkanju. Rozikasto rumenilo će dodatno osvežiti lice, uvažavajući magiju koju postiže njegovo visočanstvo, crveni karmin.  Sa roze senkom za oči u kombinaciji sa crvenim karminom treba biti nešto oprezniji, a verovatno je dobar izbor za večernje varijante mejkapa. Ili ne? Slobodno nas demantujte! Ono što je sigurno je da za ovakva izdanja morate besprekorno tenirati lice, jer će i najmanja crvena tačkica na licu biti dodatno naglašena i vidljiva.

Crveno-roze karmin? Ombre!


Tamno crveno uokvirane usne koje se ka sredini postepeno prelivaju u nežno roze nijanse...O da! Ombre stil šminkanja usana uspešno zavodi već nekoliko sezona, a i sama možeš naučiti da postigneš ombre efekat na usnama. 

Crveno-roze senka


Ovo bi opet mogla biti neka varijanta ombre stila šminkanja očiju, vrlo efektna i vrlo trendi. Potrebano je nekoliko nijasni crvenih, zemljanih i roze senki za oči, malo strpljenja i naš mali kurs šminkanja Sve moguće nijanse crvene i roze senke za oči danas su lako dostupne, pa uz palete senki u ovoj igrariji bojama nema kraja.

Ono što je jasno jeste da u veštim rukama i na harizmatičnom liku lako se spaja i naizgled nespojivo. Menjamo zato onu osrednje duhovitu opasku i kažemo da : crveno i roze nose samo…hrabre devojke koje pomeraju granice!

Pročitajte još o: Think pink – Budite deo ružičaste beauty bajke

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York City Kits Pink Edge

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Blush Palette

    Poručite odmah
  • Maybelline SuperStay Matte Ink Heroine

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, crveni karmin, oči, ruž, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna da uz pomoć novog makuep trenda oživiš svoju omiljenu Barbi lutku iz detinjstva?

Nakon što je objavljen zvanični trejler za film "Barbi", interent je preplavljen novim makeup trendom, evo o čemu je reč...