Spremna za sunce : 5 jakih razloga da zaštitiš svoje lice

 

Zaštitnu kremu obično pripremimo tek kada krenemo u nabavku kozmetike za letovanje. A i stina je da je i gradskim uslovima tvojoj koži vrlo potrebna zaštita, naročito ako uzmemo u obzir i mnoga druga štetne uticaje urbanog prostora. Zato je važno da uvek imaš na umu najmanje ovih 5 razloga ZA zaštitu kože.

1. Štiti od UV zraka

Ozonski omotač naše planete je oštećen, hteli mi to da priznamo ili ne. Štetni sunčevi zraci više ne prolaze kroz filter u vidu ozona, več direktno  a tako  mnogo lakše dopiru do naše kože i škode joj.

2. Prevenira bolesti kože

Sunce jeste izvor života, ali je neumereno izlaganje štetnom dejstvu sunčevih zraka i jedan od uzročnika pojave sve rasprostranjenijeg raka kože.

3. Sprečava tamne fleke i dekolorizacije kože

Ako ste na licu primetili flekice drugačije boje, velika je verovatnoća da su ih  uzrokovali štetni uva i uvb zraci. 

4. Umanjuje crvenilo lica i iritaciju kože

Osetljiva koža na sunce često reaguje crvenilom i neprijatnim osipom. Štiteći je UV filterom, štitiš je i od ovih neprijatnih iritacija.

5. Usporava stvaranje bora i starenje kože

Nećemo se pretvarati da nam je ovaj razlog najmanje važan. Za kožu koja će dugo biti lepa i zdrava, zaštitni faktor je rešenje. 

 

Preporučujemo ti da pronađeš preparat po izboru i u svakodnevnu beauty rutinu uključiš i njegovo nanošenje. Možeš ga nositi samog ili ga naneti pre šminkanja. A možeš potražiti i proizvode koji u sebi imaju i pigment i zaštitu, pa spojiti lepo i korisno. 

U dvadesetima i ne razmišljaš mnogo o mogućim posledicama nezaštićenog izlaganja jakom suncu, a zapravo je to najbolje vreme da počneš sa ovom zdravom navikom. 

 
Photo : IStock

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maestro UV Skin Defense Primer Giorgio Armani Beauty

  • Ideal Soleil obojena zaštitna krema 3 u 1 Vichy

  • Biotherm Solaire Fluide

Povezane teme: nega, anti-age, zaštita kože, leto

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da zaštitiš svoju kožu tokom zime?

Većina ljudi zimi izbegava da na svoju kožu nanosi kreme sa saštitinim faktorom tokom hladnih dana, ali verujte nam na reč, radite pogrešnu stvar...