Spremna za sunce : 5 jakih razloga da zaštitiš svoje lice

 

Zaštitnu kremu obično pripremimo tek kada krenemo u nabavku kozmetike za letovanje. A i stina je da je i gradskim uslovima tvojoj koži vrlo potrebna zaštita, naročito ako uzmemo u obzir i mnoga druga štetne uticaje urbanog prostora. Zato je važno da uvek imaš na umu najmanje ovih 5 razloga ZA zaštitu kože.

1. Štiti od UV zraka

Ozonski omotač naše planete je oštećen, hteli mi to da priznamo ili ne. Štetni sunčevi zraci više ne prolaze kroz filter u vidu ozona, več direktno  a tako  mnogo lakše dopiru do naše kože i škode joj.

2. Prevenira bolesti kože

Sunce jeste izvor života, ali je neumereno izlaganje štetnom dejstvu sunčevih zraka i jedan od uzročnika pojave sve rasprostranjenijeg raka kože.

3. Sprečava tamne fleke i dekolorizacije kože

Ako ste na licu primetili flekice drugačije boje, velika je verovatnoća da su ih  uzrokovali štetni uva i uvb zraci. 

4. Umanjuje crvenilo lica i iritaciju kože

Osetljiva koža na sunce često reaguje crvenilom i neprijatnim osipom. Štiteći je UV filterom, štitiš je i od ovih neprijatnih iritacija.

5. Usporava stvaranje bora i starenje kože

Nećemo se pretvarati da nam je ovaj razlog najmanje važan. Za kožu koja će dugo biti lepa i zdrava, zaštitni faktor je rešenje. 

 

Preporučujemo ti da pronađeš preparat po izboru i u svakodnevnu beauty rutinu uključiš i njegovo nanošenje. Možeš ga nositi samog ili ga naneti pre šminkanja. A možeš potražiti i proizvode koji u sebi imaju i pigment i zaštitu, pa spojiti lepo i korisno. 

U dvadesetima i ne razmišljaš mnogo o mogućim posledicama nezaštićenog izlaganja jakom suncu, a zapravo je to najbolje vreme da počneš sa ovom zdravom navikom. 

 
Photo : IStock

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maestro UV Skin Defense Primer Giorgio Armani Beauty

  • Ideal Soleil obojena zaštitna krema 3 u 1 Vichy

  • Biotherm Solaire Fluide

Povezane teme: nega, anti-age, zaštita kože, leto

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saveti kako da osvežiš svoj prolećni look i zaobiđeš prolećni umor na licu.

Iako se većina ljudi oseća energično i poletno kada stigne proleće pojedinci se mogu osećati baš suprotno, iscrpljeno i bezvoljno, reč je o prolećnom ...