Sređivanje obrva za početnike

Za obrve možemo reći da su jedna od najaktuelnijih tema u svetu šminke. Tokom poslednjih nekoliko godina se o obrvama toliko piše da je izlazak iz kuće bez savršeno sređenih obrva najveća makeup greška koju možeš sebi da dozvoliš. Međutim, obrve su ujedno i bolna tačka svake devojke, jer je veoma teško postići savršen oblik, gustinu, nijansu. Za sve vas, spremili smo četiri trika koji vas vode do savršenih obrva:

1. Odloži pincetu na neko vreme

Ako svoje obrve ne prepuštaš rukama profesionalaca, već sama brineš o njima, veruj nam da ćeš vrlo brzo primetiti razliku ako na neko vreme odložiš pincetu i prestaneš sa čupanjem dlačica. Ovo naročito važi za predeo iznad obrva. Vremenom ćeš i sama videti da tvoje obrve izgledaju prirodnije i mnogo lepše.

2. Korektor je tvoj prijatelj

Kada završiš sa šminkanjem lica, duž cele donje linije obrva nanesi malo korektora. Na ovaj način ćeš ih suptilno naglasiti, bez dodatnog iscrtavanja zbog kojeg one mogu izgledati veštački.

3. Iscrtavanje obrva – budi veoma obazriva

Pre nego što počneš sa iscrtavanjem obrva, uveri se u to da si prethodno sa dlačica uklonila sve ostatke kreme za lice ili tečnog pudera. Neka ti olovka služi samo za iscrtavanje okvira, a ne za popunjavanje praznina između dlačica. Kada su kompletno iscrtane i tako akcentovane olovkom, obrve izgledaju neprirodno i prenaglašeno.

4. Senke za obrve – skriveni dragulji

Već smo pomenuli popunjavanje praznina između dlačica. Proizvod koji ti omogućava da ovaj deo izvedeš bez greške su senke za obrve. Njih možeš pronaći u različitim nijansama i lako možeš izabrati onu koja odgovara prirodnoj boji tvojih obrva. Važno je da obratiš pažnju na debljinu četkice kako bi nanošenje senki bilo potpuno precizno.

Mnoge devojke preskaču korak sa senkama, a one su proizvod koji obrvama daje potpuno prirodan izgled i zaista su skriveni dragulj u makeup svetu.

Pročitaj još: Previše si istakla obrve? Imamo rešenje!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Light to Medium

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Medium to Dark

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Concealer

  Poručite odmah

Povezane teme: obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Pet koraka do savršenog looka za Dan žena

Ovaj tekst posvećujemo Danu žena i donosimo ti savete kako da zablistaš na ovaj dan, ali i svaki drugi...