Šta ako imate četvrtasti oblik lica?

Pravilno nanošenje šminke na kockasto lice nije baš najjednostavnije, ali uz malo truda i vežbe možete izvući maksimum i iskoristiti šminku kako biste u svakoj prilici izgledale najbolje moguće. Cilj je istaći centralni dio lica, tako da oštre konture koje su tipične za četvrtasto lice ostanu u drugom planu. Krajnji efekt su ublažene crte lica i blago suženo i zaobljeno lice.

Zaboravite jagodice

Pri šminkanju lica glavni cilj je skrenuti pažnju sa činjenice da imate četvrtasto lice. To ćete postići tako što rumenilo nećete stavljati previše visoko na jagodice. Zapravo, pazite da na njih ne privlačite previše pažnje. Rumenilo nanosite u samo par poteza u laganim vedrim nijansama.

Usn

Još jedan način da skrenete pažnju s vašeg oblika lica je da nanesete sjajan ruž koji će biti u prvom planu. Možete se poslužiti i nekim upadljivim nijansama poput pink ili neke lepe crvene nijanse.

Pogledajte: Punije usne uz pomoć šminke za samo 3 minute! (VIDEO)

Naglasite oči

Ako ne volite naglašavati usne, naglasite oči. Neka oči budu u prvom planu. Možete se odlučiti za smokey eyes u različitim bojama poput sive, tamno ljubičaste, tamnosmeđe i slično, zavisno od vaše boje očiju.


Pogledajte još: Kako da vam lak za nokte stoji i duže od 7 dana? by @imfashionbabe

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Master Blush Face Studio Maybelline New York

    Poručite odmah
  • Infallible Mega Gloss L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • YSL Rouge Pur Couture The Mats

  • The Blushed Nudes Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, crveni karmin

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo će sigurno biti najtraženiji proizvodi za leto: Pogledaj i zašto!

I sama pomisao na znojenje i topljenje pod sunčevim zracima drastično smanjuje želju za šminkanjem, ali vreli dani i makeup i te kako mogu ići “ruku p...