Šta bismo poručile mlađoj sebi o šminkanju

Da li ti se desilo da sa drugaricom pregledaš album sa slikama iz srednje škole i naiđeš na sliku koju bi najradije da uništiš? Na toj slici ne samo da ti kosa izgleda nekako čudno, nego ti je odeća apsolutni modni promašaj, a šminka... Pa bolje da ne pominjemo.

Pitaš se „da li je moguće da sam se ovako oblačila i šminkala? Kako sam mogla sebi ovo da dozvolim...“ A onda shvatiš da je od tada prošlo mnogo godina, da su se trendovi više puta iz korena promenili i da sada možeš da se slatko smeješ svemu.

Ili možda da napišeš pismo sebi? Probaj, verujemo da ćeš se zabaviti isto kao i mi.

Molim te, zaboravi na olovku za oči


Sećaš se vremena kada nisi bila baš najspretnija sa ajlajnerom, pa si u svakoj prilici kao zamenu koristila krejon? Razmazana olovka na pregibu kapka, a tvoje lice nalik umornom superheroju? I najgore – nagomilan krejon u uglovima oka? Draga moja mlađa Ja, zaboravi molim te na mekanu olovku za oči u crnoj boji, poštedi sebe neprijatnih situacija i izaberi tečni ajlajner.

Reci NE sjajevima za usne u jarko roze nijansama


Sećaš se one tinejdž slike na kojoj je tvoj roze sjaj za usne u prvom planu? Ali ne onaj nežno roze koji danas koristiš, već drečavo roze nijansa koja jednostavno bode oči. Draga moja Ja, šta si pobogu imala u glavi kada si stavljala tu boju na usta? Više ličiš na klovna nego na veselu mladu damu.

Crvena i samo crvena na obrazima?


Da, na slikama se lepo vidi da je crvena boja bila jedina boja za koju si znala. Bez obzira na to da li si se upravo vratila sa mora, onako preplanula, ti si uporno koristila samo crveno rumenilo... Moja mlađa Ja, molim te da pod hitno prestaneš da svoje obraze naglašavaš isključivo crvenom bojom! Da, da, crvena je uvek u modi, ali treba imati meru u svemu. Hajde, priđi ogledalu i samo se malo bolje pogledaj!

Tanke, pretanke obrve


Sećaš se perioda kada ti je najbolja prijateljica bila pinceta? Svaki slobodan trenutak si provodila čupkajući dlačice, i svaki put si ponavljala sebi „još samo ovu dalčicu i gotovo“? A obrve su ti bile toliko tanke da ih sada jedva primetiš na slici. Draga moja Ja, ne mogu ti opisati koliko sam srećna što će taj trend ostati samo na slikama! Ostavi pincetu negde duboko u fioci, a obrve ostavi takve kakve jesu. Zar baš toliko ne voliš sebe i svoj izgled?  

Pročitaj još: Make Up in the City 2: 16. epizoda – Makeup for school (VIDEO)

Povezane teme: večernja šminka, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako uklopiti šminku i frizuru za najluđu noć?

Donosimo ti nekoliko saveta kako da najbolje uklopiš šminku i frizuru i postigneš izgled kojim ćeš očarati prvo sebe, pa i sve druge...