Šta je esencija za lice i koja je njena uloga?

Taman kad pomislimo da smo savladali gradivo i naučili šta podrazumeva pravilna skincare rutina, stiže nam beauty novitet koji obećava blistavu i zdravu kožu! Okej, zaintrigirani smo, ali o čemu je zapravo reč? Ovaj skincare proizvod se zove esencija za lice i predstavlja nezaobilazni korak japanske i korejske nege kože.

Kako bismo ti sačuvali vreme i razrešili nedoumice u vezi ovog noviteta, istražili smo šta je esencija, kako se koristi i da li je za tebe?

Šta je esencija za lice?

Šta je esencija za lice i koja je njena uloga?

Esencija za lice se najčešće dobija fermentacijom biljnih ekstrakata, pa je bogata vitaminima, antioksidansima i kiselinama koje neguju kožu. Na dodir, slična je toniku, dok po rezultatima koje vidimo nakon mesec dana upotrebe, rekli bismo da je u pitanju serum. Međutim, esencija za lice nije ni jedno ni drugo. Ona predstavlja treći korak u rutini nege lica.

Koja je njena uloga?

Hajde da se podsetimo jedne pravilne skincare rutine: dvostruko čišćenje lica to jeste double cleansing, toniranje, nanošenje seruma nakon kojeg sledi hidratantna krema i za kraj – SPF zaštita (čitaj: osim u sklopu večernje rutine). Na prvi pogled deluje potpuno nepotrebno da u svoju rutinu dodajemo i esenciju za lice, zar ne? Međutim, esencija predstavlja važnu sponu između tonika i seruma za lice koja deluje poput boostera. To znači da esencija za lice poboljšava učinak seruma i krema na našoj koži, odnosno apsorpciju narednih proizvoda u rutini nege. Kao rezultat, koža je umirena, a njen kvalitet vidljivo poboljšan.

Da li je esencija za lice za tebe?

Da bismo odgovorili na ovo pitanje, nekoliko nas je koristilo esenciju za lice u sklopu svoje (jutarnje i večernje) skincare rutine punih mesec dana. Želeli smo da vidimo kakve rezultate daje i da li možemo da primetimo napredak na koži. Naš  zaključak je da ukoliko tvoja trenutna skincare rutina ne daje rezultate, esencija za lice može odigrati glavnu ulogu u potpunom preobraženju tvoje kože. Dakle, ona pripema kožu za bolje apsorbovanje ciljanih seruma i proizvoda za hidrataciju koji slede. To znači da pomaže efektnost svih drugih proizvoda za negu, što je definitivno čini vrednom ulaganja. Veruj nam, esencija može postati tvoj omiljeni skincare proizvod!

Naš favorit među esencijama za lice

Zbog njenog jedistvenog prirodnog mirisa, mi smo odabrali Kiehl’sovu esenciju za lice sa feruličnom kiselinom - Ferulic Brew. Naime, inspirisani fitofermentacijom i vrenjem, Kiehl’sovi hemičari su kreirali esenciju u kojoj se Kiehl'sova dugogodišnja apotekarska znanja i moderna nauka stapaju u efikasnu formulu koja je odlična dopuna bilo koje rutine nege kože.

Ferulična kiselina pomaže koži u odbrani od slobodnih radikala uzrokovanih unutrašnjim i spoljašnjim stresorima, kao što su zagađenje i stres, koji mogu dovesti do vidljivih znakova starenja. Ferulic Brew takođe sadrži mlečnu kiselinu i skvalan. Formula sa ova tri sastojka deluje na rane znakove starenja i pomaže u jačanju kožne barijere, poboljšanju teksture kože, smanjenju pojave finih linija i povećanju stepena hidratacije.

Kako se koristi esencija za lice?

Ferulic Brew se može koristiti nakon čišćenja kože, ujutru i uveče. Mi smo se vodili sledećim instrukcijama:

  • Bočicu promućkati bar 5 puta.
  • Na dlan naneti 5 kapljica.
  • Nežno utrljati i zagrejati formulu dlanovima.
  • U 5 poteza prineti dlanove na obraze, čelo, nos, bradu i za kraj prekriti dlanovima lice.

 

Rezultati?

Pre svega želimo da napomenemo da smo koristili Ferulic Brew esenciju za lice punih mesec dana, u sklopu jutarnje i večernje skincare rutine. Primetili smo da se njena formula jako brzo upija, pri čemu poboljšava teksturu i celokupan osećaj kože, povećava blistavost i smanjuje fine linije. Nakon uvođenja esencije kao treći korak rutine, koža lica zaista deluje dodatno hidrirano, obnovljeno i dobija zdrav izgled.

Napomena – Kiehl’s Ferulic Brew esencija za lice dostupna je samo u Kiehl’s prodavnicama u tržnom centru Ada Mall i Galerija Belgrade.

Pročitaj još: Novembarski makeup trend: smokey eye boje bakra

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Kiehl's Ferulic Brew Rejuvenating Facial Essence

Povezane teme: trend, maske za lice, čišćenje lica, krema za lice, nega lica, Kiehl's Ferulic Brew , esencija za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Gorući problem ispucale i suve usne! Evo kako da ih neguješ tokom hladnih dana

Otkrivamo ti tri koraka koja su jako važna u samoj nezi tvojih usana a koja će ti pomoći da na kraju dana tvoje usne budu hidrirane, negovane i lepe...