Šta je i čemu služi prajmer za oči

 

Sada kada je imperativ da koristimo šminku koja je postojana i koja nam garantuje da tokom dnevnih obaveza nemamo potrebu za stalnim popravljenjem šminke, dodirivanjem lica, a naročito očiju rukama, vreme je da u svoju dnevnu rutinu uvedeš prajmer za oči. U nastavku teksta, otkrivamo i zašto je to tako.

Izbegni topljenje makeup-a

Koristila si samo najkvalitetnije kozmetičke proizvode, čak i podlogu za šminku, pogledala si se u ogledalo i izgledaš savršeno! Puna si samopouzdanja, izlaziš sa društvom, a onda, posle samo sat ili dva, kapci počinju da se pretvaraju u razmrljano slikarsko platno! Ovaj bolan prizor će pokvariti i najbolju zabavu, ali znaj da ga lako možeš izbeći ako na listu svojih obaveznih kozmetičkih proizvoda uvrstiš prajmer za oči.

Tako mali, a tako moćan

Svako šminkanje zahteva određeni trud, a posebno šminkanje očiju. One su pozicionirane na centralnom delu lica, mnogi ih smatraju “ogledalom duše” i to je već više nego dovoljno razloga da im posvetimo dodatnu pažnju.

Kao što je za besprekoran look celog lica neophodna podloga za puder koja će izjednačiti ten i makeup učiniti dugotrajnim, tako je i tvojim kapcima neophodna podloga za senku. Ona će omogućiti lakše i brže nanošenje senke za oči, olovke i ajlajnera, a glavni benefiti su daleko intenzivnija boja i maksimalna postojanost.

Jednostavno nanošenje

Dobra priprema je ključna. Da bi se baza za senku nanela, biće ti potrebno samo par sekundi više u odnosu na uobičajeno šminkanje, ali ćeš zauzvrat dobiti mnogo - savršen izgled i šminku koja se neće “pomeriti” sa kapaka celog dana i noći! Bez neprijatnih iznenađenja, boje će skloniti tek onda kada budeš odlučila da odstranjivačem ukloniš šminku sa lica.

Za početak, kapke očisti micelarnom vodom ili nekim drugim sredstvom za čišćenje lica koji ne sadrže ulje. Od masnog čela gori su jedino masni kapci, jer nema te senke koja će na njima ostati duže od sat.

Manju količinu baze za senku utapkaj prstom ili četkicom na ceo gornji kapak – od korena gornjih trepavica do obrva, ali i uz donju ivicu trepavica. Tekstura kože će odmah po nanošenju postati glatka, pa će senka, krejon i ajlajner mnogo lakše i čvršće “prionuti” na podlogu.

Čini čuda za tvoje oči

Prajmer za lice povezuje sve elemente makeup-a i drži ih na okupu, a naročito je važan u onim večernjim prilikama kada posežemo za “teškom” šminkom, konturisanjem lica i sl. Za osetljivo područje oko očiju uvek koristi namensku podlogu. Pomoću nje, senka će ostati postojana minimum osam sati, zaboravićeš na preslikavanja slojeva, stvaranje nabora, gomilanja boje u pregibima, i što je najvažnije, više nećeš gubiti vreme na bespotrebne i uglavnom vrlo neuspešne popravke makeup-a. Prajmer za oči može biti vredniji nego sama paleta senki, jer pojačava intenzitet boja, pa sa njim čak i one osrednje senke za oči mogu izgledati očaravajuće.

Bonus trik: privremena zamena za prajmer za oči

Ukoliko baš večeras ideš negde, pa nemaš vremena da nabaviš prajmer za oči, onda se možeš poslužiti i ovim privemenim trikom, naravno efekat neće biti identičan kao sa prajmerom, ali svakako će biti bolje u odnosu na nanošenje senke na čist kapak.

Nanesi korektor na ceo kapak i setuj ga puderom u prahu, pre samog nanošenja senke i ajlajnera. Ovo će ti omogućiti da lakše izblenduješ senku za oči, kao i da nijanse koje si odabrala dođu do izražaja.

Da li si do sada već koristila prajmer za oči? Podeli sa nama mišljenje o njemu u komentarima!

Pročitaj još: Šminkanje očiju: šminka za spuštene kapke

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Proof It Waterproof Eyeshadow Primer

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Glitter Primer

  Poručite odmah
 • Mixa Micellar Water Anti-Irritations

  Poručite odmah
 • Lancôme Mascara Hypnose Black

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Poručite odmah
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči, dnevna rutina, večernja rutina, Lancome, prajmer, baza, NYX, NYX Professional Makeup , Prajmer za oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Profesionalno šminkanje: korak po korak

Želiš da se našminkaš kod kuće a da to izgleda kao da te je šminkao pravi makeup artist, ovo su koraci kojih treba da se pridržavaš i uspeh je zagaran...