Šta je i čemu služi prajmer za oči

Koristila si samo najkvalitetnije kozmetičke proizvode, čak i podlogu za šminku, pogledala si se u ogledalo i izgledaš savršeno! Puna si samopouzdanja, izlaziš sa društvom, a onda, posle samo sat ili dva, kapci počinju da se pretvaraju u razmrljano slikarsko platno! Ovaj bolan prizor će pokvariti i najbolju zabavu, ali znaj da ga lako možeš izbeći ako na listu svojih obaveznih kozmetičkih proizvoda uvrstiš prajmer za oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Tako mali, a tako moćan

Svako šminkanje zahteva određeni trud, a posebno šminkanje očiju. One su pozicionirane na centralnom delu lica, mnogi ih smatraju “ogledalom duše” i to je već više nego dovoljno razloga da im posvetimo dodatnu pažnju.

Kao što je za besprekoran look celog lica neophodna podloga za puder koja će izjednačiti ten i makeup učiniti dugotrajnim, tako je i tvojim kapcima neophodna podloga za senku. Ona će omogućiti lakše i brže nanošenje senke za oči, olovke i ajlajnera, a glavni benefiti su daleko intenzivnija boja i maksimalna postojanost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Jednostavno nanošenje

Dobra priprema je ključna. Da bi se baza za senku nanela, biće ti potrebno samo par sekundi više u odnosu na uobičajeno šminkanje, ali ćeš zauzvrat dobiti mnogo - savršen izgled i šminku koja se neće “pomeriti” sa kapaka celog dana i noći! Bez neprijatnih iznenađenja, boje će skloniti tek onda kada budeš odlučila da odstranjivačem ukloniš šminku sa lica.

Za početak, kapke očisti micelarnom vodom ili nekim drugim sredstvom za čišćenje lica koji ne sadrže ulje. Od masnog čela gori su jedino masni kapci, jer nema te senke koja će na njima ostati duže od sat.

Manju količinu baze za senku utapkaj prstom ili četkicom na ceo gornji kapak – od korena gornjih trepavica do obrva, ali i uz donju ivicu trepavica. Tekstura kože će odmah po nanošenju postati glatka, pa će senka, krejon i ajlajner mnogo lakše i čvršće “prionuti” na podlogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Čini čuda za tvoje oči

Prajmer za lice povezuje sve elemente makeup-a i drži ih na okupu, a naročito je važan u onim posebnim prilikama kada posežemo za “teškom” šminkom, konturisanjem lica i sl. Za osetljivo područje oko očiju uvek koristi namensku podlogu. Pomoću nje, senka će ostati postojana minimum osam sati, zaboravićeš na preslikavanja slojeva, stvaranje nabora, gomilanja boje u pregibima, i što je najvažnije, više nećeš gubiti vreme na bespotrebne i uglavnom vrlo neuspešne popravke makeup-a. Prajmer za oči može biti vredniji nego sama paleta senki, jer pojačava intenzitet boja, pa sa njim čak i one osrednje senke za oči mogu izgledati očaravajuće.

Pročitaj još: Zavodljive i krupne oči u samo 5 koraka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči, prajmer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: izbegni ove greške

Profesionalni šminkeri svakako imaju fenomenalno umeće, ali osim talenta, oni imaju jednu prednost nad nama – znaju šta ne treba raditi...