Šta je prajmer i zašto ga koristimo by @imfashionbabe

Najpre ćemo na slikovit i 'sladak' način objasniti šta je prajmer. Zamislite da pravimo tortu. Najvažnije je da nam kora bude dobro ispečena i čvrsta, a kada je kora dobra, onda je najlakše da tortu nafilujemo i ukrasimo. U slučaju šminkanja, prajmer je kora, a šminka je fil.

 
Prajmer je ustvari baza, koja se koristi za 3 sledeće namene:

-    kao barijera između vaše kože i šminke koju stavljate
-    zaglađuje široke pore
-    produžava trajnost vaše šminke

Postoje razni prajmeri. Od onih koji zaglađuju pore, do prajmera koji vam nadomešćuju nedostatak hidratacije, do prajmera koji vam daju svetlucavi efekat, tako da onda puder koji nakon prajmera stavite, izgleda sjajno. Zatim prajmeri za ljude sa masnom kožom, prajmeri za izrazito proširene pore.

Prajmeri mogu biti na silikonskoj bazi, kao što je Maybelline Baby Skin Primer, što će vam između ostalog omogućiti da puder lakše i ravnomernije nanesete. 
Odlično radi kao barijera između vaše kože i šminke, jer ne želite da vam se tečni puder uvuče u pore, tako da prajmer stavite nakon kreme za lice, a pre pudera.
Takođe bi trebalo da vam produži trajnost celokupne šminke na licu i da pomogne da intenzitet šminke bude maksimalan. 
Prajmer za oči će učiniti da senke budu maksimalno pigmentovane, da se ne skupljaju u pregibu i da do kraja dana senke budu istog intenziteta kao i kad ste ih naneli. I tako je i za sve ostale vrste prajmera. Svaki je baza ili osnova za deo lica na koji se nanosi. 

Pročitaj više o: Večernji look by @imfashionbabe [VIDEO]

Do sledećeg čitanja, 
Ne zaboravite na bazu! 
Du Yo
 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Baby Skin Primer

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, tečni puder, puder, dnevna šminka, zaštita kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Koja je razlika između dnevne i noćne kreme, kako odabrati onu pravu?

Verovatno ni sama nisi sigurna da li ti je potrebna dnevna i noćna nega u skincare rutini, otkrivamo ti sve tajne i osnovne razlike dnevne i noćne kr...