Šta je ustvari strobing? by @imfashionbabe

U poslednjih nekoliko meseci preplavljeni smo raznim tekstovima i videima na temu toga da je konturisanje prošlost, a da je strobing ono što je trenutno aktuelno. Šta je uopšte strobing?

Strobing je makeup trend koji podrazumeva samo korišćenje hajlajtera. Veoma je slično konturingu, osim što kod strobinga samo hajlajtujemo, a kod konturinga i konturišemo i hajlajtujemo. Drugim rečima, kod strobinga ne stavljamo tamniji proizvod/konturu, već je akcenat samo na hajlajtu.

Hajlajter stavljamo na sva mesta na koja bi inače stavili svetliji proizvod u konturingu, a to su vrh jagodične kosti, vrh usana, vrh nosa, centralni deo čela, unutrašnji deo oka, predeo ispod obrva. Naravno, vi ne morate da hajlajtujete sve ove delove, već u skladu sa svojim oblikom lica treba da izaberete delove na koje ćete staviti hajlajter ili u ovom slučaju strobing stick. I opet važi ono staro pravilo kao kod konturinga – ako vam je npr veliko čelo, izbegavajte hajlajtovanje tog dela.

Pročitajte još: strobing oka u 5 minuta

Maybelline Master Strobing Stick dolazi u dve nijanse. 100 – light iridescent, koji vuče na rozikasto i 200 – medium – nude glow, koji vuče na zlatno.

Neko nepisano pravilo jeste da devojke svetlijeg tena (koje uglavnom imaju rozi podton) treba da koriste hajlajtere sa rozim podtonom, a devojke tamnijeg tena (koje imaju žuti ili maslinasti podton) treba da koriste hajlajt sa zlatkastim podtonom.

Međutim, to je već na vama i tome šta vi više volite.

Do sledećeg čitanja,

Dunja

Želite da znate Dunjin omiljeni make-up proizvod!? Kliknite ovde

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Strobing Stick by Maybelline New York

Registrujte se / Prijavite se