Šta se prvo nanosi – korektor ili puder?

Čas likovnog

Naime, iako vam možda zvuči pomalo čudno da koristite narandžastu i zelenu boju korektora, eksperti potvrđuju da ovo i te kako ima smisla. Komplementarne boje (one koje stoje jadna nasuprot drugoj u spektru) međusobno se dopunjuju i neutrališu i čine harmoniju tonova. Tako su nijanse zelene odličan način da prekrijete crvenilo, a nijanse narandžaste i ružičaste pomoći će pri sakrivanju tamnih i plavičastih kolutova ispod očiju!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Srećom, danas postoje proizvodi koji imaju baš sve nijanse koje su vam potrebne za besprekoran make-up, a nenadmašan je Maybelline New York Master Camo, koji dolazi u dve varijante - 01 Light i 02 Medium - i svaka ima po šest nijansi. Ove palete imaju dve boje za korekciju, dve za prekrivanje i dve highlight nijanse i zbog toga objedinjuje baš sve što želimo da dobijemo kupovinom korektora.

Kada ga naneti? 

Otkad se ovaj proizvod pojavio u čudesnom svetu šminke, stručnjaci raspravljaju o tome treba li ga staviti pre ili posle pudera. Za većinu vodećih eksperata dilema ne postoji: najpre stavite korektor, pa tek onda puder!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Postoji najmanje četiri razloga za to:

#1 Nećete biti previše našminkani​

Ukoliko prvo nanesete puder, rizikujete da stavite više šminke nego što vam je zaista potrebno. Nakon što nesavršenosti na vašem licu budu vidljive i po stavljanju pudera, preteraćete s korektorom u pokušaju da dovedete svoj ten do savršenstva. Zbog toga je najbezbedniji redosled: korektor, pa tek onda puder.

#2 Fleke i ožiljci će ostati skriveni

Ako želite da prekrijete vidljive nedostatke, najbolji način da to učinite jeste da četkicom pažljivo nanesete korektor na ove delove lica, a zatim ujednačite ten uz pomoć beauty blendera.

#3 Make-up će trajati duže

Kada korektorom prekrivate puder, lako dolazi do pojave linija, posebno ukoliko se ne šminkate na jakom prirodnom svetlu. Takođe, usled ovakvog slaganja slojeva šminka ne traje dugo. Naime, korektor je, u principu, veoma sličan puderu – osim što nema moć hidratacije i nešto je „teži“, pa puder kao prvi sloj nije dobra ideja.

#4 Sve će ostati na svom mestu​

Posebno je važno najpre naneti korektor ukoliko koristite puder u prahu ili kamenu. Stručnjaci napominju da je jedan od glavnih zakona šminkanja veoma jednostavan: Tečni proizvodi nanose se pre onih u prahu. Na taj način, puderom ćete, pored svih ostalih čarolija koje se postižu puderom, dodatno fiksirati korektor i biti sigurni da se nijedan nedostatak neće videti.

Pročitajte više: Make-up favorit: Fit Me Matte+Poreless

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Camo 02 Medium

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koji pristižu iz Pariza

Neke od njih ćeš i sama zavoleti, dok će te pojedini samo zasmejati ili začuditi, ali jedno je sigurno, nijedan od njih neće te ostaviti ravnodušnom...