Stanite na put najčešćim greškama koje pravite sa maskarom

Čak se i najiskusnijim makeup korisnicama koje znaju sve trikove dešavaju greške u nanošenju maskare. Zato smo spremili nekoliko saveta koji će vam pomoći da sledeći put nanesete svoj omiljeni proizvod bez ijedne greške.

1. Recite NE slepljenim trepavicama


Nanošenje previše slojeva maskare može dovesti do toga da vam trepavice budu slepljene, a to, priznaćete, nije ono što želite. Zato, izaberite novu Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express maskaru koja će vam dati pun volumen nakon samo jednog sloja. Trepavice će istovremeno biti duže i gušće, ali i savršeno razdvojene i bez grudvica.

2. Ne ubacujte četkicu više puta u bočicu
Mnoge devojke prave grešku i uvlače i izvlače četkicu više puta iz pakovanja pre nego što počnu nanošenje maskare. Ako ste i vi među njima, vreme je da se rešite ove loše navike. Naizmeničnim ubacivanjem i izbacivanjem četkice se dodatno ubacuje vazduh u pakovanje pa se maskara brže suši.

3. Uklonite suvišnu količinu maskare


Često se na četkici zadrži veća količina maskare nego što je to potrebno. Da bi se rešile viška proizvoda, lagano pređite četkicom po obodu bočice pre nego što je nanesete na trepavice.

4. Ne žurite sa popravkama


Ako vam se ipak omakne neka greška i umrljate kapak maskarom, nemojte odmah pokušavati da obrišete i skinete fleke, jer ćete tako samo pogoršati stvari. Bolje sačekajte da se maskara dobro osuši pa tek onda lagano očistite kapak.

5. Ne čekajte duže od šest meseci

Da li u svom neseseru imate maskaru koju ste dobile na poklon, jednom je otvorile da probate kako vam stoji i zaboravile na nju? Bez obzira koliko je često koristite, maskaru bi trebalo baciti najkasnije šest meseci nakon otvaranja, jer se suši i teško nanosi. A rok trajanja ne treba ni da pominjemo, zar ne?

Više na: Koje make-up proizvode treba da imate u svom neseseru ove sezone

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express Mascara

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

No makeup makeup look u 6 jednostavnih koraka

Jedan od najpoželjnijih načina šminkanja tokom leta je no makeup makeup look. Međutim, nemoj dozvoliti da te naziv ovog trenda odvede u pogrešnom smer...