STAVLJANJE RUMENILA PREMA OBLIKU LICA

Verovatno ne želite da izgledate kao lutka iz izloga! Ti crveni krugovi na vašim obrazima su nekada bili slatki i simpatični, a sada ih ostavljamo samo za maskenbal. Rumenilo za lice stavi tako što ćeš se lagano nasmešiti i naneti ga na jagodice.

 

#1 IZDUŽENO LICE

Ovaj oblik lica zahteva kratak postupak nanošenja rumenila koji je u obliku bumeranga i koji će najlepše pristajati izduženom obliku lica. Nikako, ali nikako nemojte nanositi rumenilo u obliku kruga jer ćete dobiti neprirodan efekt. Treba da se držite ovog osnovnog pravila, jer ovom obliku lica pristaje samo ovakav oblik nanešenog rumenila.

#2 OKRUGLO LICE

Okruglo lice vrlo često prate epiteti da je sitno i malo. Prema tome, pravilno nanošenje rumenila za lice treba pomoći da vizuelno izdužite svoje lice. Poznati stručnjaci i šminkeri savetuju da četkica koju koristite bude lepezastog oblika, a rumenilo treba da nanosite u trapezastom obliku pazeći da ne pređete donji deo jagodica. Na kraju, nanesite malo rumenila i na vašu bradu.

 

#3 OVALNO LICE

Ovalno lice je oblik lica koji je najbolji za eksperimentiranje s frizurama, ali što se tiče šminkanja, kada se rumenilo nanosi, treba da se pridržavate samo jednog pravila. Rumenilo nanesite radeći kružne pokrete na jagodicama i to na najvišem delu jagodične kosti, na onom delu koji je najviše udaljen od vašeg lica kada se nasmešite. Šminkeri preporučuju korišćenje četkice za rumenilo srednje veličine.

Pročitaj više o: Nauči da budeš #selfieready!

 

#4 ČETVRTASTO LICE

Ovaj oblik lica nekad može nekada imati i malo grublje crte. Zbog toga bi  rumenilo za lice trebalo biti manje upadljivo i bez velikog naglašavanja. Poželjno je naneti malo tamnije rumenilo uz viličnu kost, prema licu, s tim da bradu izbegavate. Šminkeri preporučuju korišćenje manje četke za rumenilo.

Za svetliji ten najbolje nijanse rumenila su roza ili boja kajsije. Maslinastom tenu najbolje pristaju svetlo ljubičasta rumenila s malo roze nijanse, a brinetama i crnkama s maslinastom bojom kože, osim svetlo ljubičaste, odlično stoji i crvena boja rumenila. Osobe koje imaju srednje taman do taman ten savršeno će izgledati s tamnijom nijansom roze ili sa tamno crvenom i narandžastom bojom rumenila.

Pročitaj više o: 5 make up saveta za super izgled na fotkama

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infallible Blush Sculpt L'Oreal Paris

  • Studio Heat Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, bb krema, tečni puder, puder, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Gorući problem ispucale i suve usne! Evo kako da ih neguješ tokom hladnih dana

Otkrivamo ti tri koraka koja su jako važna u samoj nezi tvojih usana a koja će ti pomoći da na kraju dana tvoje usne budu hidrirane, negovane i lepe...