Stop greškama sa bronzerom!

Bronzer spada među najčešće korišćene proizvode u prelaznom periodu između leta i jeseni. Uz njegovu pomoć naglašavamo jagodice, definišemo lice i dajemo mu izduženiji izgled. On jeste odličan makeup pomoćnik svake devojke, ali njegova upotreba nekad ume da bude veliki rizik. Greške mogu uticati na celokupni makeup i vrlo lako nas mogu dovesti u neprijatnu situaciju. Kako bi popravila greške, prvo moraš znati gde grešiš!

Biraš pogrešnu nijansu


Baš kao pri izboru tečnog ili kamenog pudera, kada biraš bronzer, važno je da izabereš nijansu koja ti najviše odgovara. Jedino tako ćeš izvući njegov maksimum. Ako imaš svetao ten i lako se zacrveniš na hladnoći, preporučujemo ti da preskočiš upotrebu bronzera, zato što će ti lice izgledati previše narandžasto. Ako ipak ne želiš da se odrekneš ovog proizvoda, izaberi verziju u najsvetlijoj braon nijansi i nanesi je na jagodice u jednom potezu. Važno je zadržati se na tom jednom nanošenju da ne bi preterala s intenzitetom boje!

Nanosiš bronzer na celo lice


Ne, ne i ne! Moraš prestati ovo da radiš inače ćeš imati problem narandžastog lica. Zapamti pravilo da se bronzer nanosi samo na one delove lica koji inače pocrne od sunca, poput vrha jagodica ili čela. Ovde je veoma važno koju četkicu biraš za nanošenje bronzera. Ako ga nanosiš velikom četkom, lako možeš pogrešiti i naneti ga na veću površinu nego što je to potrebno.

Ne blendiraš dovoljno


Ponovo se vraćamo na četku, ali to je samo zato što je ona vrlo važna za pravilno nanošenja bronzera. Pored veličine koju smo već pomenuli, važno je da bronzer nanosiš uvek čistom četkom. Ako koristiš četku koju nisi dugo čistila, rizikuješ da ti po licu ostanu vidljive fleke nakon nanošenja. Kako bi bila potpuno sigurna da ćeš uspešno izblendovati bronzer, savetujemo ti da pre njegovog nanošenja na lice naneseš kompaktni puder. Puder ima ulogu nežnog prajmera za lakše blendiranje našeg glavnog junaka.

Koristiš previše bronzera

To je uvek loša ideja, veruj nam! Velika količina bronzera licu daje grub i uprljan izgled. Pitaš se kako znati koja količina je idealna? Ovako, idealna količina je ona koja ostane na vrhu četkice nakon njenog prvog „dodira“ sa proizvodom. I ne preteruj u igri svetlosti i senki jer i sama znaš da sve što je preterano nije i lepo!

Pročitajte još: 10 instant saveta za savršen makeup look by @anastasijastasha

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Glam Bronze

    Poručite odmah

Povezane teme: bronzer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osunčana ili ne bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Preplanuli ten je obavezan kada je u pitanju ovo doba godine. Otkrivamo ti kako da ga postigneš sa odgovarajućim bronzerom, prema svom licu i tonu kož...