Sve o kombinovanoj koži lica

Pri određivanju tipa kože, klasifikacija je najlakša u slučaju suve i masne kože te je jednostavno odrediti pravilan ritual nege lica, kao i savršene proizvode za šminkanje.

Međutim, šta je sa svima onima kojima nije lako da se svrstaju ni u jednu od prethodne dve kategorije? Onda je najčešće reć o kombinovanom tipu kože, a evo i kako da prepoznate sve njegove odlike.

Kombinacija suve i masne kože

Kombinovanom, odnosno mešovitom tipu je pre svega svojstveno to da je tekstura kože različita u različitim delovima lica. Tako je, na primer, kod ovog tipa T-tona masnija (čelo, nos i brada), dok je ostatak lica normalan ili suv. To znači da je ovaj tip u T-zoni sličan masnoj koži te u tom predelu ima sklonost ka proširenim porama i prosijavanju u toku dana. S druge strane, obrazi najčešće nisu „problematični“ i kada je reč o nezi, ne postoje neki posebni „prohtevi“ kojima je potrebno udovoljiti.

Kako negovati ovakvo lice?

Kao i u slučaju suve i masne kože, tako i za kombinovanu kožu važi pravilo da i jutarnji i večernji beauty ritual mora da sadrži korak temeljnog umivanja. Izaberite proizvode koji nisu agresivni te vam neće naglo isušiti T-zonu – ona jeste masnija, ali ovo nikako nije efekat koji želite da postignete.

Kako biste kontrolisali isijavanje, upotrebite za čišćenje kože i skidanje šminke micelarnu vodu koja je namenjena normalnom i mešovitom tipu. Takođe, pri umivanju, uz odabir pravog gela, bitno je i da zapamtite da temperatura vode treba da bude umerena pa će mlaka voda biti najbolja opcija.

Iako vam zimi obrazi mogu biti znatno suvlji nego što je to slučaj u drugim delovima godine, izbegavajte proizvode za hidrataciju koji su predviđeni za suvu kožu. Prema tome, kada je reč o hidratantnoj kremi, izaberite onu varijantu na čijem pakovanju je eksplicitno naglašeno da je namenjena normalnoj i mešovitoj koži. Na taj način ćete zaštititi svoje lice u zimskom periodu, a ono će biti blistavo bez suvišnog sjaja koji u toku dana može da se stvori ako izaberete verziju kreme za isušenu kožu.

Multimasking je kao stvoren za ovaj tip kože

U slučaju da su maske za lice vaš prvi izbor kada je u pitanju dodatna nega, znajte da zbog različitih „zahteva“ vašeg lica morate savladati multimasking tehniku. Ukratko, ona se sastoji u tome da na različite delove lica nanosite različite maske i tako odgovarate na njegove raznovrsne potrebe. Stoga, za T-zonu će biti savršene maske od gline koje će ukloniti višak sebuma i drugih nečistoća, a za obraze proizvod koji će ujednačiti ten i rešiti se izumrlih ćelija, naročito u slučaju nešto suvlje kože.

Ukoliko se prepoznajete u prethodnim stavkama, uvrstite ove tehnike i proizvode za negu u svoju svakodnevnu rutinu i sigurni smo da ćete se postepeno rešiti svih eventualnih problema s kožom lica.

Pročitajte još: 5 stvari koje ne smete da radite ako imate suvu kožu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive Skin Normal to Mixed

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Purifying Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, dnevna rutina, večernja rutina, maske za lice, čišćenje lica, Loreal Paris, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Svakodnevna borba protiv starenja: Pravilna nega kože u tridesetim!

Kada zakoračiš u tridesete dešavaju se razne promene na koži, da li su upravo tridesete pravo vreme da se borimo protiv ranih znakova starenja, vreme ...