Sve što treba da znaš o proizvodima za obrve

Savršene obrve – misija broj 1 svake devojke koja brine o svom izgledu. Sa urednim i lepo oblikovanim obrvama si na pola puta ka savršenom makeup looku. Sigurni smo da se u tvom neseseru mogu naći neki proizvodi za oblikovanje i negu obrva, ali koliko zapravo ti znaš o njima?


Olovka

Čemu je namenjena: Olovka za obrve je naš najveći pomoćnik kada je reč o njihovom iscrtavanju. I samo o iscrtavanju! Pri izboru olovke treba voditi računa o njenoj tvrdoći – mekana olovka daje obrvama prirodan izgled, dok tvrda verzija služi za njihovo precizno iscrtavanje. Sve što treba da uradiš je da olovkom iscrtaš oblik obrva koji ti najbolje pristaje, i to tako što ćeš njom lagano preći preko ivica obrva sa obe strane.
Najčešća greška: Koristiš olovku za popunjavanje proreda među dlačicama. Obrve iscrtane olovkom izgledaju previše napadno i veštački.   

Senke

Čemu su namenjene: Senkama se postiže potpuno prirodan izgled obrva. Nanose se odgovarajućom četkicom i to blagim prelazima preko dlačica. Važno je da se pridržavaš okvira koji si prethodno iscrtala olovkom. Senke se mogu naći u mnogobrojnim nijansama, a izbor nijanse uvek zavisi od prirodne nijanse obrva. Stručnjaci savetuju da se tamnije nijanse nanose samo na krajeve obrva, dok svetlije treba naneti na početak, odnosno u blizini korena nosa. Na ovaj način se postiže gotovo prirodan izgled obrva.
Najčešća greška: Koristiš senke bez prethodnog isrtavanja obrva olovkom. Ovako obojene obrve ne samo da ne izgledaju prirodno, već deluju neuredno i odbojno.

Maskara

Čemu je namenjena: Baš kao i njena koleginica koju koristiš za trepavice, maskara za obrve služi da oblikuje dlačice do savršenstva. I naravno, da obrvama da željenu nijansu. Nanosi se na kraju šminkanja obrva, tek nakon olovke i senki. Maskara fiksira obrve tako da one savršeno uokviruju lice.
Najčešća greška: Vodiš se logikom da je, kao i za trepavice, bolje naneti više slojeva maskare. U slučaju obrva, najbolje da maskaru naneseš samo jednom. Ovde je ipak na snazi staro pravilo – manje je više!

Pročitaj još: Previše si istakla obrve? Imamo rešenje!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 105 Brunette

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Medium to Dark

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Brow Artist Sculpt 02 Brunette

    Poručite odmah

Povezane teme: obrve

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da promenite oblik svojih obrva

Ima mnogo razloga za oprez, ali ne brinite, mi ćemo vam pomoći da kroz fazu promene oblika obrva prođete najbezbolnije moguće...