Sve što treba da znaš o proizvodima za obrve

Savršene obrve – misija broj 1 svake devojke koja brine o svom izgledu. Sa urednim i lepo oblikovanim obrvama si na pola puta ka savršenom makeup looku. Sigurni smo da se u tvom neseseru mogu naći neki proizvodi za oblikovanje i negu obrva, ali koliko zapravo ti znaš o njima?


Olovka

Čemu je namenjena: Olovka za obrve je naš najveći pomoćnik kada je reč o njihovom iscrtavanju. I samo o iscrtavanju! Pri izboru olovke treba voditi računa o njenoj tvrdoći – mekana olovka daje obrvama prirodan izgled, dok tvrda verzija služi za njihovo precizno iscrtavanje. Sve što treba da uradiš je da olovkom iscrtaš oblik obrva koji ti najbolje pristaje, i to tako što ćeš njom lagano preći preko ivica obrva sa obe strane.
Najčešća greška: Koristiš olovku za popunjavanje proreda među dlačicama. Obrve iscrtane olovkom izgledaju previše napadno i veštački.   

Senke

Čemu su namenjene: Senkama se postiže potpuno prirodan izgled obrva. Nanose se odgovarajućom četkicom i to blagim prelazima preko dlačica. Važno je da se pridržavaš okvira koji si prethodno iscrtala olovkom. Senke se mogu naći u mnogobrojnim nijansama, a izbor nijanse uvek zavisi od prirodne nijanse obrva. Stručnjaci savetuju da se tamnije nijanse nanose samo na krajeve obrva, dok svetlije treba naneti na početak, odnosno u blizini korena nosa. Na ovaj način se postiže gotovo prirodan izgled obrva.
Najčešća greška: Koristiš senke bez prethodnog isrtavanja obrva olovkom. Ovako obojene obrve ne samo da ne izgledaju prirodno, već deluju neuredno i odbojno.

Maskara

Čemu je namenjena: Baš kao i njena koleginica koju koristiš za trepavice, maskara za obrve služi da oblikuje dlačice do savršenstva. I naravno, da obrvama da željenu nijansu. Nanosi se na kraju šminkanja obrva, tek nakon olovke i senki. Maskara fiksira obrve tako da one savršeno uokviruju lice.
Najčešća greška: Vodiš se logikom da je, kao i za trepavice, bolje naneti više slojeva maskare. U slučaju obrva, najbolje da maskaru naneseš samo jednom. Ovde je ipak na snazi staro pravilo – manje je više!

Pročitaj još: Previše si istakla obrve? Imamo rešenje!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 105 Brunette

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Medium to Dark

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Brow Artist Sculpt 02 Brunette

    Poručite odmah

Povezane teme: obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Koje makeup proizvode nosiš na putovanje?

Fantastični Điki, Paula i Tea su podelili sa nama sadržaj njihovih nesesera za putovanje. Otkrili su nam koja je njihova omiljena kozmetika za lice i ...