Sve što treba da znate o hijaluronskoj kiselini

Već na samom „ulasku“ u 20-e godine je bitno kreirati rutinu nege koja će mladim devojkama dati ne samo odličnu podlogu za nanošenje šminke, već će predstavljati i ulaganje u budući kvalitet kože lica.

Međutim, kako godine prolaze, potrebno im je prilagoditi i same sastojke beauty proizvoda i pružiti odgovarajuća rešenja za novonastale potrebe lica. Tako, na primer, skoro sve žene na pragu svojih 40-ih godina počinju sve više da se zanimaju za teme o vraćanju volumena i elastičnosti kože. Takođe, mnoge od njih se tada po prvi put susreću sa hijaluronskom kiselinom i pitaju se šta ona zapravo predstavlja i zašto je toliko bitna za negu u 40-im.

Hijaluronska kiselina se već nalazi u vašoj koži


Ona je jedan od prirodnih sastojaka kože i pravi je organski magnet za vodu. Zbog nje koža održava svoj volumen i tonus, a tako su joj obezbeđene i elastičnost i prirodna blistavost. Konstantno se „proizvodi“ prirodnim putem, ali se vremenom brzo i „troši“ pa je potrebno znati na koje sve načine ju je moguće nadoknaditi.

Ko se sunca krije…


Ne morate baš uvek da se krijete od sunca jer vam je potrebna određena doza vitamina D, ali vam mi ipak savetujemo da kontrolišete svoje izlaganje njegovim zracima. U našem beauty rečniku to znači da u vašoj rutini nege obavezno mora da se nađe i krema sa zaštitnim faktorom jer UV zraci negativno utiču na prirodno stvaranje novih zaliha hijaluronske kiseline.

I zapamtite – iako su opšte poznate kao „kreme za sunčanje“, potrebno ih je koristiti svakog dana bez izuzetka za beskompromisnu zaštitu.

Zdrava ishrana se prvo primeti na koži lica
Hranljive i zdrave namirnice bogate antioksidantima svakako treba da se nađu u prvim redovima vaše svakodnevne dijete. Fokusirajte se na voće i povrće bogato vitaminom C, a začini poput peršuna i cimeta ne samo što će vaše obroke učiniti ukusnim, već će i pomoći vašoj koži da se odbrani od svih eksternih uticaja koji bi mogli da pospeše smanjenje nivoa hijaluronske kiseline u koži.

Dodatni podsticaj za maksimalni učinak

Podstaknite regeneraciju kože lica tako što ćete izabrati odgovarajući proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu i napravljen je da je vrati na nivo u koži poput onog iz 20-ih godina.

Tako, na primer, L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew dnevna i noćna krema protiv bora umanjuju njihovu vidljivost, vraćaju volumen koži i učvršćuju je. Takođe, njihovom redovnom upotrebom lice postaje zategnutije i njegove konture više izdefinisane, a sve zahvaljujući sadržaju koncentrisane hijaluronske kiseline.

Možda u 20-im niste koristile serum kao dodatni korak u nezi, ali se on svakako preporučuje u 30-im kada želite da poboljšate tonus kože. Uz pomenute kreme, dodajte svom beauty ritualu i Revitalift Filler Renew serum sa višom koncentracijom hijaluronske kiseline.

Zato, još danas krenite da kombinujete zaštitu od UV zračenja, zdravu ishranu i pravilnu beauty rutinu u kojoj je fokus na proizvodima na bazi hijaluronske kiseline. Tako ćete na najbolji mogući način negovati svoje lice i uveriti se u onu popularnu izreku da su „40-e nove 20-e“.

Pročitajte još: Najveće greške koje pravite dok se negujete

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Day

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Night

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Serum

    Poručite odmah

Povezane teme: nega

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Za telo koje žudi za hidratacijom: Najbolja mleka za telo

Telo, baš kao i lice, zahteva dodatnu negu, ovo su naša top 4 mleka za telo koje možes koristiti tokom leta....