Sve što treba da znate o maskama za lice

Vaša beauty rutina je u početku bila veoma jednostavna: kvalitetan gel za umivanje i hidratantna krema i verovale ste da znate baš sve o nezi kože.

Zatim ste saznale za sve blagodeti micelarne vode i taman kada ste počele da mislite da ste ekspert za negu, u vaš život su ušetale maske za lice od gline koje su zakomplikovale vaš stav o lepoti.

Međutim, istina je da ovaj tip maski nije nimalo misteriozan koliko se na prvi pogled čini, a mi ćemo vam sada otkriti sve što treba da znate o ovim čudotvornim proizvodima koji su s razlogom zavladali industrijom lepote.

Novo staro beauty rešenje


Ako još uvek sumnjate u njihovu moć jer smatrate da nisu dovoljno dugo sa nama, dozvolite da vas odmah razuverimo. Naime, maske za lice od gline su inspirisane korišćenjem prirodne gline za negu lica i tela koja traje nekoliko hiljada godina! Pored ulepšavanja, prirodna glina je već dugo u upotrebi i u medicinske svrhe i dokazano je da je jedan od najboljih dubinskih detoks tretmana za kožu, pa samim tim i ceo organizam.

Nisu sve iste


Ako gel za umivanje i hidratantnu kremu birate na osnovu svog tipa kože, onda bi na isti način trebalo da tretirate i maske od gline. U zavisnosti od problema ili potreba vašeg lica, izaberite onu opciju koja će vam dati blistavost, pročistiti pore ili, pak, izvršiti eksfolijaciju koja je preko potrebna neujednačenom tenu.

Koristite ih posebno ili ih kombinujte

Ukoliko je vašoj koži potrebno samo jedno rešenje, onda ste prava srećnica i preporučujemo vam da na celo lice nanesete odgovarajuću masku. Ako, na primer, imate masniju T-zonu, dok su vam ostali delovi lica suvi ili normalni, onda se poigrajte sa nekom od multimasking tehnika i otkrijte koja kombinacija će vam najviše prijati.

Pročitajte još: Multimasking po tvojoj meri

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Skincare proizvodi koje bi trebalo da poneseš na zimovanje!

Da bi boravak na planini prošao bez ozbijnih posledica po tvoju kožu, obavezno u svoj beauty neseser upakuj ove skincare proizvode...