Sve što treba da znate o olovkama za usne

Olovka za usne spada u neizostavan proizvod za šminkanje, bilo da se odlučujete za blagu dnevnu šminku ili je u pitanju glamurozni večernji izlazak.


Postoji mnogo razloga zbog kojih je poželjno koristiti ovaj makeup proizvod, ali je neophodno voditi računa o načinu i količini nanošenja. Upravo zbog mogućih grešaka, olovku za usne često prati loša reputacija zbog čega je mnoge dame izbegavaju, iako, kada se upotrebljava na pravilan način, može učiniti čuda sa našim izgledom.

Donosimo vam nekoliko zlatnih pravila i činjenica o ovom magičnom proizvodu koje morate da znate.

Olovka daje savršene konture vašim usnama.

Osim što ćete imati perfektno konturisane usne, olovka će poslužiti i kao okvir koji neće dozvoliti da vaš karmin odlazi van željenih granica. Isto važi i za one dame koje više koriste sjajeve, koji zbog svog sastava često „pobegnu“ sa usana, zbog čega šminka deluje neuredno.

Olovka predstavlja savršenu podlogu za dalje šminkanje.


Nakon što je nanesete uz samu ivicu, olovkom slobodno popunite i ostatak usana. Nakon toga nanesite balzam, i stvorili ste savršenu podlogu za karmin koji će duže opstati na vašim usnama! Osim toga, usne će izgledati punije, svežije i baršunastije.

Pravilan način nanošenja biće vam od velike koristi.

Uvek pratite vašu prirodnu liniju usana i ne odstupajte od ovog načina nanošenja olovke! Ukoliko previše pređete ivicu, sasvim sigurno ćete izgledati neuredno i neprirodno. Kada je u pitanju nanošenje preko cele površine usana, savetujemo da prethodno nanesete balzam kako bi iscrtavanje olovkom bilo jednostavnije. Na ovaj način ćete je naneti ravnomerno i jednostavno, a vaše usne će izgledati uredne, mekše i prirodno punije.

Odaberite pravu nijansu i igrajte na sigurno.


Ukoliko ste mislile da olovku za usne treba koristiti samo kada odlučite da nosite jače nijanse karmina – varate se. Olovka u prirodnoj boji usana izgledaće savršeno kada je dnevna varijanta šminke u pitanju, pa je možete koristiti u svakoj prilici u kombinaciji sa maskarom i blagim rumenilom, a savršen izgled usana možete upotpuniti sjajem ili karminom u nežnim, prirodnim nijansama. I, naravno, ne smete je zaboraviti ni tokom večernjih izlazaka, za koju god boju karmina da se odlučite. Samo je važno odabrati nijansu olovke koja ne odstupa mnogo od boje karmina, već se uklapa tako da bude skoro neprimetna.

Pročitajte još: Jednostavan trik za punije usne

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 285 Pink Fever

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 461 Scarlet Rouge

    Poručite odmah

Povezane teme: olovka za usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saveti za iscrtavanje usana olovkom

Kako koristiti tehniku koja je osvojila gotovo sve pripadnice lepšeg pola...