Sve supermoći kompakt – pudera

Otkrijte sve dobre strane ove praktične stvarčice, koju u make-up rutini često zapostavljamo.

Kompaktni puderi su praktično isto što i puderi u prahu, samo u kompresovanoj formi. Koja je onda i praktičnija za nošenje i nanošenje. Sjajno su rešenje za matiranje T zone, koju ne želimo sjajnu.

Odabir transparentnog je univerzalno rešenje, a ako birate neki drugi onda je važno da mu boja sasvim odgovara boji tečnog pudera koji koristite.

Na tržištu ćete naći i mineralizovane kompakt pudere, čija pokrivnost često odgovara pokrivnoj moći koju imaju tečni puderi. Dovoljni su za mat finiš i sami, a još jedna njihova prednost je i što sadrže najmanje potencijalnih alergena, papogoduju i osetljivoj koži lica.

Možete odabrati kompakt puder sa mat ili sedef efektom, a to je pitanje vaših afiniteta. Pravilo je da zrelijoj koži generalno ne imponuju sedefasti odsjaji, a mat pristaje svima.

Letnji meseci pravo su vreme za korišćenje kompakt pudera, koji će ujednačiti ten i ako se sam nanese na čistu i hidriranu kožu. Povremeno ga je u toku dana potrebno popraviti, jednostavnim utapkavanjem pufnom. Ne zaboravite samo da pufnu za puder redovno održavate čistom (kao i ostatak svoje make-up opreme!), kako biste izbegle taloženje prljavštine na njoj, a samim tim i na vašem licu. 

Iako sličnog pakovanja, treba znati i da je bronzer ipak sasvim drugačiji proizvod od kompaktnog pudera. Ne nanosi se na celo lice, već se njima radi nežan konturing, Ukoliko ga korsitite pre osunčavanja, odaberite najsvetliju nijansu bronzera (da biste izbegle zemljani izgled lica), dok su tamnije nijanse namenjene korišćenju tek nakon što je vaša koža preplanula.

photo: IStock

Za ovaj izgled preporučujemo

  • True Match The Powder L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • Mineral Matte Finishing Powder NYX

Povezane teme: puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li se šminkate kada letite avionom by Dunja Jovanić

Muškarci tvrde da su žene lepše bez šminke. Žene uporno tvrde da su lepše sa šminkom. I to je bitka koja traje već dugo dugo godina i kako se čini, tr...