T-zona, dan bez sjaja na poslu

Fina nega T-zone daje rezultate iz snova, ali nećete uvek biti u mogućnosti za celokupni tretman lica... Ukoliko vas sjaj "uhvati" na poslu, a bliži se bitan sastanak, šta treba da ulčinite a da to vaše lice "ne kaže" svima? Pomozite vašoj koži da izgleda sveže, a ne masno u tom predelu lica uz pomoć par naših trikova.
 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

1. Imajte uvek malo alkohola pri ruci i čačkalice za uši

Mala, ali izuzetno mala količina alkohola postaće vaš najveći saveznik u borbi protiv masne kože u ovom predelu lica. Čačkalicom za uši (ili malo vate) natopljenom alkoholom pređite put T-zone i višak sjaja će nestati. Svakako, ne posežite za ovim trikom često, da ne bi isušili kožu.

2. Mat prajmer

Pre nego što nanesete bazu, upotrebite mat prajmer kada se šminkate. Tako ćete "u startu" zaustaviti višak sjaja i nećete morati da brinete o T-zoni na poslu ukoliko baš ne dođe do nekih ekstremno stresnih situacija. Ukoliko, pak, dođe do takvih i to počne da se pokazuje na vašem licu - pogledajte savet broj jedan!

3. Režim ishrane

Posao mnogim damama vremenom postane druga kuća. Par prijateljica, pauza za kafu, fioka ispunjena slatkišima... sve je, naprosto, tu. Međutim, zarad dobrog izgleda i negovane T-zone, trudite se da i na poslu vodite računa o ishrani. Izbegavajte začinjenu hranu, da ne konzumirate alkoholna pića veče pre radnog dana, unosite dosta tečnosti, povrća poput šargarepe, spanaća... Vitamin A je ono što vam treba!

4. Razmislite dva puta pre nego što kupite noćnu kremu

Izbegavajte teške i suviše masne noćne kreme. Ukoliko imate problema sa T-zonom bolje je odlučiti se za nežne losione koje koža brzo može da upije, a koji pružaju podjednako dobru negu. Vreme posvećeno poslu će vam na taj način biti u potpunosti provedeno bez brige, makar kada je taj predeo lica u pitanju.

5. Papiri, papiri...

Papiriće odnosno maramice koje upijaju višak masti i sjaja sa kože možete spakovati i nositi sa sobom bilo kada i bilo gde. Ukoliko primetite višak, jednostavno ga pokupite i bacite. Popravite šminku ukoliko je neophodno i nastavite sa dnevnim aktivnostima.

Pročitajte još o: Kako da ne prosijate tokom dana by @anastasijastasha (VIDEO)

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infallible Primer L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, mat, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Uradi sama: Kako da ti lice uvek bude blistavo, a ne masno

Za blistav ten i savršeno glatku kožu nisu jedino rešenje fotošop i skupi kozmetički tretmani...