Tečni puder i različite tehnike nanošenja

Tečni puder je poput kameleona, menja se u zavisnosti od načina nanošenja i „instrumenata“ koje koristiš. Malo devojaka zna da se različitom tehnikom nanošenja tečnog pudera postižu potpuno različiti efekti.

Prstima za mat završnicu


Jedan od najrasprostranjenijih načina za nanošenje tečnog pudera. Iako makeup stručnjaci ne savetuju korišćenje ove tehnike, većina devojaka ipak koristi prste za nanošenje pudera. Dobra strana nanošenja prstima je u tome što zbog prirodne temperature tela puder postaje tečniji pa se samim tim lakše nanosi. Puder koji si nanela prstima ti garantuje srednju pokrivenost i mat završnicu na licu. Ako se odlučiš za ovu tehniku, drži se osnovnog pravila nanošenja tečnog pudera, a to je da se on nanosi tapkanjem, veoma laganim pokretima prstiju.

Beauty blender za svež izgled

Važno je da pre nanošenja pudera obavezno nakvasiš beauty blender. Jedino tako možeš potpuno ujednačeno naneti puder bez vidljivih tragova po licu. Sunđerasti aplikator je namenjen nepogrešivom prekrivanju nedostataka po licu. Takođe, završnica pudera nanetog beauty blenderom je nešto suptilnija, a koža izgleda svežije.

Četkica za nežni sjaj

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Prednost nanošenja tečnog pudera ovom tehnikom je u tome što četkica omogućava precizno nanošenje proizvoda. Važno je da četkica kojom se puder nanosi bude kvalitetna i uvek čista. Četkica ti daje mogućnost da malom količinom proizvoda naglasiš određene delove lica na koje možda treba posebno obratiti pažnju. Efekat koji dobijaš korišćenjem četkice je sjajna koža i potpuno prirodan izgled.

Pročitajte još o: Kako izabrati šminku za svetao ten

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Šminka za prolećne mlade

U kombinaciji sa vrućinom, suzama radosnicama i gostima koji “jurišaju” na vas “naoružani” poljupcima - bolje budite sigurni da ćete izbeći katastrofu...